NOS Sport

Hockeyers Den Bosch dwingen landskampioen Bloemendaal knap tot 3-3

Hockeyers Den Bosch bijten van zich af tegen Bloemendaal en spelen knap gelijk

Hoe verras je de mannen van Bloemendaal, al twee jaar op rij landskampioen en met zeven spelers in Oranje hofleverancier voor het WK hockey in januari?

Dat was de opdracht voor Den Bosch, zevende in de hoofdklasse en vanwege blessures en een schorsing enorm gehavend. Na een taaie strijd konden de Brabanders met opgeheven hoofd en een 3-3 gelijkspel huiswaarts in deze laatste speelronde van hoofdklasse voor de winterstop.

Den Bosch ging er meteen met gestrekt been in. Alles op alles, take no prisoners. In het eerste kwart scoorde Fabian Unterkircher met een blinde uithaal strak in de rechterhoek (0-1). Met nog zes seconden op de klok kreeg Den Bosch een strafbal die Timo Boers er snoeihard in pushte (0-2).

Het beest in Bloemendaal

Daarna was het beest in Bloemendaal wakker geschud: uit een strafcorner maakte Jasper Brinkman de aansluitingstreffer (1-2). Weer uit een strafcorner maakte Thierry Brinkman de gelijkmaker (2-2), zijn honderdste in de hoofdklasse.

Bloemendaal-speler Jorrit Croon scoorde een schitterende 3-2: de bal werd hoog aangespeeld in de cirkel, hij nam 'm bouncend op z'n stick mee en sloeg hem toen als een honkballer - bam - in het net.

Bekijk hier die wereldgoal van Croon:

Wereldgoal van Bloemendaal-hockeyer Jorrit Croon: bouncend op de stick en bam!

Dit was het dan, zou je denken, maar in het derde kwart ontstond er chaos in de cirkel van Bloemendaal. In een flipperkast-achtige arena scoorde Joppe Wolbert, een junior nog, de gelijkmaker, hij leek er zelf ook verbaasd over: 3-3. Na twee tijdstraffen en negen man in het veld werd het nog even bikkelen op de vierkante centimeter voor Den Bosch. Maar ze hielden knap vast aan gelijkspel en dat in een wedstrijd waarin het eigenlijk game-over leek te worden.

Eerder deze week richtte bondscoach Jeroen Delmee zich in een interview tot Jorrit Croon. Hij ziet in hem het nieuwe gezicht van Oranje.

Delmee spreekt De Geus en Croon aan: 'Nu is het jullie tijd'

De vrouwen van Bloemendaal pakten vandaag wel de volle buit. Tilburg werd met 2-0 verslagen. De Argentijnse Maria Granatto maakte beide doelpunten.

Bloemendaal steeg een positie naar plek acht ten koste van Tilburg, dat nu negende staat na de derde nederlaag op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl