Amsterdam juicht na een treffer van Michelle Fillet tegen HGC
NOS Sport

Hockeysters HGC verliezen van Amsterdam, mannen Kampong winnen met 12-0

De hockeysters van HGC zijn bij de hervatting van de Hoofdklasse thuis met 1-3 onderuitgegaan tegen Amsterdam. Dat was dus geen fijn debuut voor HGC-coach Suzan Veen-Van der Wielen, die in november het stokje overnam van de plotseling ontslagen Robbert-Jan de Vos.

Veen-Van der Wielen, 194-voudig international en oud-speelster van de club uit Wassenaar, zag HGC nog wel sterk beginnen en op voorsprong komen door een intikker van de Spaanse Mariona Serrahima.

Maar daarna nam Amsterdam de controle over en door twee goals van Michelle Fillet en eentje van Felice Albers ging de zege naar Amsterdam. De nummer twee in de ranglijst heeft nu evenveel punten als koploper SCHC, dat zondag nog in actie komt tegen Den Bosch.

Gemengde gevoelens bij debuterend coach Veen-Van der Wielen

De tweede wedstrijd van de zaterdagavond, Hurley-Pinoké, eindigde in een 2-1 overwinning voor thuisploeg uit Amstelveen. Marleen Jochems maakte vlak voor de tijd de beslissende goal. Voor Pinoké was het de vierde nederlaag op rij alweer.

Doelpuntenfeest Kampong

Kampong zorgde bij de eerste wedstrijd na de winterstop bij de mannen voor een waar doelpuntenfestival. De Utrechtse koploper versloeg hekkensluiter Voordaan met liefst 12-0. Dat was de hoogste zege voor Kampong uit de clubhistorie.

Jip Janssen was de topscorer van de avond met liefst zeven treffers. Genoeg voor een plekje in de recordboeken waren deze cijfers niet.

In maart 1981 was Klein Zwitserland al eens met 15-0 te sterk voor Breda. Hockeygrootheid Ties Kruize was destijds goed voor elf goals.

Kampong heeft door de zege nu tien punten voorsprong op nummer twee Bloemendaal, dat zondag nog wel een wedstrijd tegoed heeft bij Rotterdam.

Voordaan staat na dertien duels nog altijd op nul punten. De nummer voorlaatst, Schaerweijde, wist zaterdag weer eens een puntje te sprokkelen. De ploeg wist Oranje-Rood thuis in Zeist op 2-2 te houden, na een 2-0 achterstand bij rust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl