FC Twente ziet winst tegen Heerenveen in slotminuut door vingers glippen: 3-3

Bekijk de samenvatting van FC Twente - sc Heerenveen

FC Twente en sc Heerenveen hebben in een aantrekkelijk duel met 3-3 gelijkgespeeld. De nummer vijf uit de eredivisie leek lange tijd te gaan winnen, maar door een gelijkmaker in de laatste minuut wisten de Friezen toch nog een punt mee te nemen uit Enschede.

FC Twente, dat de laatste twee wedstrijden had verloren, miste twee belangrijke spelers in zijn vierhonderdste eredivisiewedstrijd in de Grolsch Veste: Ramiz Zerrouki was geschorst en Joshua Brenet was door trainer Ron Jans om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

Na een kalme openingsfase kwam Heerenveen na een klein half uur op voorsprong. Pawel Bochniewicz kopte een Friese corner door en de bal vloog vervolgens via het dijbeen van Twente-verdediger Mees Hilgers in het eigen doel.

Twee minuten later verzuimde Sem Steijn meteen gelijk te maken voor de thuisploeg: hij roste de bal vanuit kansrijke positie de tribune in. De gelijkmaker kwam er toch nog voor rust: Robin Pröpper kreeg na matig verdedigen van Heerenveen alle ruimte om de bal in de verre hoek te koppen, zijn eerste goal van het seizoen.

Ook na rust aantrekkelijk

Het aantrekkelijke spel aan het einde van de eerste helft werd na rust vervolgd. Al na drie minuten lag de bal er weer in voor Twente: invaller Manfred Ugalde schoot bij zo'n beetje zijn eerste balcontact de 2-1 binnen.

De Kroaat kopte een uittrap van doelman Lars Unnerstall zelf door op Václav Cerny, die vervolgens Ugalde de kans gaf te scoren, mede dankzij een wegglijdende Jeffrey Bruma.

Václav Cerny viert zijn doelpunt tegen Heerenveen

Twente probeerde door te drukken en dat leidde in de 55ste minuut tot weer een goal, na een fraaie aanval. Steijn bediende Ricky van Wolfswinkel met de buitenkant van de schoen, de spits legde terug op Cerny en die maakte er 3-1 van.

Heerenveen komt terug

De wedstrijd leek al zo'n beetje beslist, maar het liep uiteindelijk toch anders. Na een fraaie pass van Anas Tahiri kon de uit het oog verloren Milan van Ewijk de aansluitingstreffer langs Unnerstall schieten.

In het laatste half uur hadden beide ploegen nog kansen, maar het was Heerenveen dat via invaller Rami Kaib - opnieuw uit een assist van Tahiri - in de slotminuut nog naast Twente kwam: 3-3.