Joshua Brenet
NOS Voetbal

Jans zet Brenet uit selectie FC Twente voor reactie na wissel tegen PSV

FC Twente kan zaterdag in de eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen niet beschikken over Joshua Brenet. De verdediger is door trainer Ron Jans tot maandag geschorst, bevestigt een woordvoerder van de voetbalclub uit Enschede naar aanleiding van berichtgeving van TC Tubantia.

Jans neemt dat besluit, omdat hij vindt dat Brenet zondag niet goed reageerde toen hij na ruim een uur spelen werd gewisseld in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen PSV.

Kritisch

De trainer was na afloop vrij kritisch op zijn spelers. "Vooral aan de rechterkant leden we veel balverlies. Ook verdedigend was het te slordig en namen sommige spelers het te makkelijk op", sprak hij. Brenet speelt rechts achterin.

Joshua Brenet (links) in duel met Mauro Junior tijdens PSV-FC Twente

Jans zei verder: "Als trainer kun je op een gegeven moment kiezen voor spelers die taakbewuster zijn. Ook anderen kunnen een kans grijpen."

Brenet liet zich vorige week nog lovend uit over zijn positie bij FC Twente, waar hij naar eigen zeggen het plezier in het voetbal weer heeft teruggevonden. "Een geschenk uit de hemel", zoals hij het zelfde noemde.

Aansluiting kwijt

FC Twente deed lang mee om de bovenste plekken in de eredivisie, maar is na een mindere reeks de aansluiting kwijtgeraakt. Koploper Feyenoord heeft inmiddels twaalf punten meer. De club uit Enschede is de nummer vijf van de eredivisie.

Opgebloeide Brenet geniet van FC Twente en 'opa' Jans: 'Voel me hier vrij'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl