NOS Voetbal

De Jong brengt met honderdste PSV-goal opluchting in Eindhoven: winst op Twente

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Twente

PSV heeft FC Twente teruggeworpen in de strijd om de bovenste plaatsen in de eredivisie. De Eindhovenaren wonnen de topper met 3-1 en vergrootten het gat met nummer vijf FC Twente tot zes punten.

Een opsteker voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij na de Europese uitschakeling van donderdag. Luuk de Jong maakte zijn honderdste eredivisiegoal voor PSV en Xavi Simons verzorgde het fraaie slotakkoord.

Stand eredivisie

De Portugese winteraanwinst Fábio Silva stond na goals als invaller tegen FC Groningen en Sevilla voor het eerst in de basis bij PSV. De aanvaller maakte die verkiezing snel waar door een voorzet van Johan Bakayoko in de negende minuut binnen te koppen.

In het restant van de eerste helft bleven de kansen uit. Vlak na rust leek PSV de voorsprong te verdubbelen na een actie van Simons, die Silva in stelling bracht. De Portugees besloot echter terug te leggen op Simons en dat was geen goede keuze. Weg kans.

De verkeerde inschatting kwam PSV meteen duur te staan. Een voorzet van links van FC Twente-aanvaller Virgil Misidjan werd door Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel gemist, maar PSV-doelman Walter Benitez liet zich verrassen en zag de bal in de verre hoek verdwijnen.

Opluchting

Het had daarna nog erger kunnen worden voor PSV, maar Benitez keerde een schot van Václav Cerný en André Ramalho maakte de rebound van Vlap onschadelijk. Na opnieuw een goede voorzet van Bakayoko zorgde Luuk de Jong voor opluchting in Eindhoven met de 2-1 in de 57ste minuut.

Kijk hieronder naar de reacties van Luuk de Jong, Xavi Simons, Twente-trainer Ron Jans en Virgil Misidjan.

De Jong maakte zijn eerste eredivisiedoelpunt voor PSV op 31 augustus 2014 tegen Vitesse en trad nu bijna negen jaar later toe tot de club van honderd. Hij is de zesde PSV'er die die mijlpaal bereikt, na eredivisietopscorer Willy van der Kuijlen (308), Coen Dillen (119), Luc Nilis (110), Hallvar Thoresen (106) en Mateja Kezman (105).

"Toch iets om trots op te zijn", zei De Jong. "Staan mooie namen bij. Ik ben supertrots dat ik dit bereikt heb bij deze prachtige club. De nummer één is heel ver weg, maar wie weet kan ik die anderen inhalen."

Elfde goal Simons

Simons stelde de zege veilig en maakte het feest compleet met de 3-1 in de 74ste minuut. Hij nam een lange pass van Ibrahim Sangaré op wonderlijke wijze mee en rondde in duel met Mees Hilgers vakkundig af.

Het was voor Simons zijn elfde eredivisiegoal van het seizoen, wat hem medetopscorer maakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl