NOS Voetbal

Met Simons als aanjager overrompelt PSV hulpeloos FC Groningen

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Groningen

Drie punten tegen FC Groningen was een 'must' voor trainer Ruud van Nistelrooij en al snel werd zaterdag in Eindhoven duidelijk dat dat geen probleem zou worden. PSV speelde sterk en vol energie en Groningen bood nauwelijks weerwerk. Het werd uiteindelijk 6-0.

"Het ideaalplaatje", sprak Van Nistelrooij na afloop. Door de overwinning klimt PSV in ieder geval voor even naar de derde plaats in de eredivisie. FC Groningen is terug op de laatste plaats.

Stand eredivisie

Na zijn goede invalbeurten tegen Feyenoord en FC Emmen kreeg nieuweling Thorgan Hazard zijn eerste basisplaats en de andere aanwinst van deadline-day, Patrick van Aanholt, startte voor derde keer op rij. Via onder anderen Van Aanholt kreeg PSV al in de openingsminuten meerdere mogelijkheden.

Na een indrukwekkend moment voor de ongeneeslijk zieke PSV-perschef Thijs Slegers en ter ondersteuning van diens oproep om stamceldonor te worden in de 12de minuut, ging PSV geconcentreerd verder met het zoekspelen van de bezoekers.

  • AFP
    Het eerbetoon aan Thijs Slegers: ook de spelers en de scheidsrechter klapten mee
  • Pro Shots
  • Pro Shots
    Jarrad Branthwaite viert zijn goal
  • Pro Shots
    Fábio Silva

Groningen doorstond de eerste storm, maar kwam amper over de middenlijn. De onvermijdelijke 1-0 viel na een klein halfuur alsnog. Xavi Simons kreeg alle vrijheid en die moet je de 19-jarige groeibriljant niet geven. Hij zette hard voor en Luuk de Jong hoefde de bal alleen maar binnen te tikken.

Doelpuntenfestijn na rust

Na een verfijnd passje van Joey Veerman krulde Simons zelf vlak na rust de 2-0 op fraaie wijze in de verre hoek. Daarmee was het helemaal gedaan met Groningen.

Jarrad Branthwaite kopte de derde goal binnen, Johan Bakayoko kreeg van ploeggenoot Ibrahim Sangaré de ruimte er 4-0 van te maken, invaller Fábio Silva was goed voor zijn eerste eredivisiegoal en een andere invaller, Guus Til, liet achter zijn standbeen de 6-0 aantekenen.

Donderdag wacht voor PSV het uitduel met Sevilla in de Europa League. "Ik heb genoten en denk dat iedereen genoten heeft", zei uitblinker Simons. "Met een mooie overwinning naar Sevilla, een lekker gevoel."

Kijk hieronder naar de reacties van Xavi Simons, Ruud van Nistelrooij en Dennis van der Ree.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl