NOS Voetbal

Van Nistelrooij krijgt 'heerlijke signalen' van Hazard en Groningen is 'must-win'

"In februari hoop je op drie fronten mee te doen en dat doen we", stelt een tevreden PSV-coach Ruud van Nistelrooij op een persconferentie in Eindhoven. "Dat is wat we altijd hebben gewild. Daarvan moeten we genieten en de komende maanden alles eruit halen wat erin zit."

PSV staat momenteel vierde in de eredivisie, plaatste zich ten koste van FC Emmen voor de kwartfinales van de KNVB-beker en Sevilla is volgende week de tegenstander in de Europa League. Van Nistelrooij legde druk op de wedstrijd van zaterdag 20.00 uur tegen FC Groningen, de nummer zeventien van de eredivisie.

Op vier punten van koploper Feyenoord kan PSV zich geen puntenverlies veroorloven: "Drie punten morgen is een must."

Met het vertrek van technisch directeur John de Jong in september en de transfers van smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke was het een bewogen eerste halfjaar als trainer van PSV voor Van Nistelrooij. "Er is veel gebeurd", aldus de coach. "Mijn taak is de boel bij elkaar te houden."

'Hazard meteen rendement, Van Aanholt vult het geweldig in'

Van Nistelrooij prijst zich gelukkig met zijn fitte selectie in deze cruciale fase van het seizoen en is bovendien te spreken over de inbreng van nieuwelingen Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt.

Hazard debuteerde als invaller met een goal tegen Feyenoord en gaf in het bekerduel met FC Emmen als invaller een assist. Van Aanholt startte beide duels als linksback.

Thorgan Hazard in het bekerduel met FC Emmen

"Dat zijn heerlijke signalen", zegt Van Nistelrooij. "Dat hij meteen rendement heeft, is een teken dat hij snel gewend is en zich goed voelt. Nu is het voor hem van belang om het aantal speelminuten uit te breiden. Van Aanholt lijkt zonder aanpassing in het spel te wandelen. Hij vult het geweldig in op een natuurlijke manier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl