NOS Voetbal

PSV maakt zich op voor bekerweek: 'Of het nog crisis is bij ons? Is aan jullie'

PSV en Van Nistelrooij onderschatten Emmen niet: 'Dat is één ding dat zeker is'

Precies twee weken geleden beleefde PSV een rampzalige avond bij FC Emmen. De Eindhovenaren verloren in de eredivisie met 1-0 en eindigden met tien man. PSV krijgt woensdagavond in de achtste finales van de KNVB-beker (18.45 uur) al de mogelijkheid om revanche te nemen. Dit keer op eigen veld.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zegt dat Emmen door de recente nederlaag zeker niet wordt onderschat. "Als je daar twee weken geleden bent geweest en verliest, dan is daar geen sprake van."

Crisis?

Na die verliespartij op een frisse dinsdagavond was er sprake van crisis bij PSV. Dat ontkende Van Nistelrooij destijds niet: "De druk neemt toe." Daarna werd er gewonnen van Go Ahead Eagles (2-0) en afgelopen zondag gelijkgespeeld tegen koploper Feyenoord (2-2).

Of er nu nog crisis is? "Dat is aan jullie", aldus Van Nistelrooij vandaag op een persconferentie in de aanloop naar het bekerduel.

De 46-jarige Van Nistelrooij is in ieder geval tevreden over het geboekte resultaat in Rotterdam. "Niet verliezen was het doel."

Toch zag hij zijn ploeg wel gehavend uit de strijd komen. Phillipp Mwene (hersenschudding) en Anwar El Ghazi (spierblessure) raakten geblesseerd en Armando Obispo kreeg rood, waardoor zij tegen Emmen zullen ontbreken op de spelerslijst.

De nieuwelingen - Fábio Silva, Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard - zijn wel van de partij. De kans dat zij gaan spelen is groot volgens Van Nistelrooij. De vraag is wel hoe lang. Met name bij Hazard, die tegen Feyenoord scoorde. Hij kan waarschijnlijk geen hele wedstrijd spelen. Van Aanholt maakt volgens de trainer al wel een hele fitte indruk.

Opstelling

Van Nistelrooij zegt dat een zo sterk mogelijke opstelling "het uitgangspunt" is voor morgen, maar dat hij wel al met een schuin oog kijkt naar de kalender. Dit weekend speelt PSV in de eredivisie thuis tegen FC Groningen en volgende week wacht Sevilla in Spanje voor de Europa League. "We kijken naar fitheid en belastbaarheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl