Estavana Polman tegen Noorwegen

Dikke nederlaag voor handbalsters tegen wereldkampioen Noorwegen in Golden League

Nederland heeft in Eindhoven de tweede wedstrijd van de Golden League tegen wereldkampioen Noorwegen een fikse nederlaag moeten slikken: 22-33.

Nederland, dat afgelopen donderdag in de eerste wedstrijd Tsjechië had verslagen met 37-29, kon lang gelijke tred houden met de Noren. Zo stond het ver in de eerste helft 12-12. Halverwege moesten de Nederlandse vrouwen toch een gaatje van twee punten verschil toestaan: 13-15.

In de tweede helft had Nederland moeite om de Noren het scoren te beletten, al verrichte keepster Yara ten Holte een aantal goede reddingen. Toch kon Oranje niet voorkomen dat het verschil na zo'n tien minuten al was opgelopen naar zeven punten.

Dat verschil werd alleen nog maar groter, de tweede helft kwam Nederland er niet meer aan te pas en dat resulteerde uiteindelijk in een dikke nederlaag.

Zondag spelen de handbalvrouwen de derde en laatste wedstijd in het kader van de Golden League, Denemarken is dan de tegenstander in het Sportcentrum Eindhoven.