Lois Abbingh maakte haar rentree in Oranje

Handbalsters na stroeve eerste helft ruim langs Tsjechië bij rentree van Abbingh

De Nederlandse handbalsters hebben de eerste wedstrijd in de derde ronde van de Golden League gewonnen. In Eindhoven werd Tsjechië verslagen met 37-29.

De eerste helft ging het gelijk op, de Tsjechen hadden zelfs het initiatief. Het duurde nog tot de twaalfde minuut voor Nederland voor het eerst op voorsprong kwam: 8-7. Daarna bleef het verschil klein, de 12-12 was een memorabele goal. Het was de eerste treffer in het Nederlands team van Lois Abbingh als moeder.

Halverwege stond het in Eindhoven 16-16. Zeven minuten na rust sloeg Nederland voor het eerst een gaatje en liep de ploeg in korte tijd uit naar een verschil van vier: 22-18. In het restant van de wedstrijd kwam Nederland niet meer in de problemen. De ploeg van bondscoach Per Johansson was nauwkeuriger in het afronden en stond verdedigend beter dan in de eerste helft.

In de slotfase van de wedstrijd liep Nederland liep verder weg bij de uitgebluste Tsjechen, Lois Abbingh werd gekroond tot beste speelster van de wedstrijd.

Naast Abbingh is ook Tess Wester terug na haar bevalling. De keepster traint weer mee bij Oranje, maar speelt nog niet mee in dit oefentoernooi.

Nederland speelt dus nog twee keer. Zaterdag tegen Noorwegen en zondag staat dan de wedstrijd tegen Denemarken op het programma.