NOS Wielrennen

Volop emotie na zege Vollering in Toscane: een paard, boos op Kopecky en daarna knuffels

De Strade Bianche bij de vrouwen was er eentje vol consternatie: Demi Vollering kwam een loslopend paard tegen, dacht dat ze de eindsprint had verloren van Lotte Kopecky, was na de finish boos op haar Belgische ploeggenote, maar uiteindelijk bleek Vollering toch de winnares en kwam alles goed.

Eerst was er onderweg naar haar zege in Strade Bianche nog dat paard. De Nederlandse renster van SD Worx durfde er niet langs, vertelde ze na afloop. "Het was een chaos. Ik schrok me rot. Want ja, het was wel echt een groot beest."

Vollering schrok van paard: 'Dan besef je hoe groot zo'n beest is'

"Dat beest schopte ook nog naar achter. Ik verloor echt veel tijd. Ik dacht: ga ik erlangs? Maar als dat beest me schopt, dan loopt het misschien hartstikke slecht af."

Uiteindelijk loste het probleem zichzelf op voor Vollering. Het paard kwam ten val in de afdaling, waardoor Vollering kon passeren.

Demi Vollering komt een paard tegen

Maar het paard was niet de enige beproeving in de Toscaanse koers. In de laatste meters werd ze verrast door een inhaalactie van ploeggenote Kopecky. Kort na afloop, toen de finishfoto nog niet was bestudeerd, reageerde Vollering uiterst ontstemd op de actie van Kopecky.

"Ik weet dat je een killer bent, maar hadden wie dit niet samen kunnen vieren?", zei ze tegen de Belgische.

Vollering boos op Kopecky

Vollering, die nog niet wist dat ze had gewonnen, had gehoopt dat Kopecky haar de zege had gegund. "Het verraste mij een beetje. Ik dacht, ik ben altijd een goede knecht voor haar, dus we gaan het samen vieren. Ik kwam ook als eerste boven, dus dacht, dat is wel duidelijk. Maar ik keek om en toen kwam ze me in één keer voorbij."

"Ik vind het jammer. We zijn ploeggenoten door dik en dun. Ik zou het niet zo doen", aldus een geëmotioneerde Vollering.

Volop emotie na zege Vollering in Strade Bianche: eerst boos op Kopecky, daarna knuffels

Maar even later waren de emoties anders: de fotofinish wees uit dat Vollering toch had gewonnen. En achter de schermen werden de scherven bij SD Worx gelijmd.

"Lotte was heel blij voor mij", aldus een opgetogen Vollering. "We hebben elkaar in de tent twee minuten lang staan knuffelen. Uiteindelijk is dit ook wel heel mooi natuurlijk. Nu weet je in ieder geval dat je allebei tot het einde gestreden hebt. En dat maakt je een terechte winnaar, in plaats van dat het je gegeven is."

En ook Kopecky was, ondanks haar tweede plaats, tevreden: "Ik denk dat ik wel recht heb om ook voor eigen kans te gaan. Maar ik heb nu al honderd keer benadrukt dat ik hier als een oprecht blij mens zit na de overwinning van Demi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl