Sam Vermaat
NOS Sport

Vermaat (17) springt naar achtste plek op WK snowboarden

De 17-jarige Sam Vermaat is op zijn eerste WK snowboarden in het Georgische Bakoerjani als achtste geëindigd op het onderdeel big air. Afgelopen donderdag bereikte hij verrassend de finale met een score van 137,75 punten, daarmee werd hij tweede in zijn serie. In de finale haalde hij 99,25 punten.

Onder zware omstandigheden van wind, regen en sneeuw waren de eerste twee runs van de Halsternaar niet geweldig. Hij nam risico met de laatste run, maar de op hoge snelheid gesprongen zogenaamde backside triple-cork 1440 eindigde voor Vermaat in een neuslanding.

Goud voor Japanner

Taiga Hasegawa pakte het goud. De Japanner, die in januari in Kreischberg zijn eerste wereldbekerzege boekte, was de Noor Mons Roisland ruim de baas. De Oostenrijkse Anna Gasser greep bij de vrouwen haar tweede wereldtitel op het onderdeel big air, waar Melissa Peperkamp zich niet voor kon kwalificeren.

Gasser is ook al tweevoudig en regerend olympisch kampioene op het onderdeel. Ze hield haar concurrente Miyabi Onitsuka uit Japan net achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl