Marcus Kleveland (midden) met de gouden medaille
NOS Sport

Kleveland wint WK slopestyle na zware blessure, geen hoofdrol Vermaat en Van der Velden

Snowboarders Sam Vermaat en Niek van der Velden hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de WK-finale op het onderdeel slopestyle. Casper Wolf wist zich vrijdag niet voor de eindstrijd in het Georgische Bakoerjani te plaatsen.

De 17-jarige WK-debutant Vermaat kwam met een nette tweede run uit op 67,68 punten en eindigde als twaalfde. De meer gelouterde Van der Velden bleef in zijn tweede finalerun bij twee sprongen maar ternauwernood overeind, verloor snelheid en bleef op 61,06 punten steken. Dat resulteerde in de veertiende plek.

Op het onderdeel slopestyle dalen de snowboarders af van een piste waarin zij meerdere grote sprongen doen, afgewisseld met kleinere 'tricks' op buizen en rails. Per sprong en truc krijgen ze punten.

Kleveland wint opnieuw na zware blessure

Marcus Kleveland veroverde de titel. De Noor legde met een 1800-sprong (vijf rotaties) de lat met 87,23 punten iets te hoog voor de andere finalisten. Geen van de olympische medaillewinnaars van 2022 (Max Parrott, Su Yiming en Mark McMorris) deed mee in Georgië.

Bij een zware val tijdens een training in 2018 liep Kleveland een verbrijzelde knieschijf op. De nu 23-jarige Noor kreeg van doctoren te horen dat hij mogelijk nooit meer zou kunnen lopen.

Kleveland herstelde toch en won zes gouden medailles op de X-games en pakte ook in 2021 de wereldtitel op de slopestyle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl