NOS Sport

Snowboardster Peperkamp tiende bij WK, Britse Brookes (16) steelt de show op slopestyle

Melissa Peperkamp is op de WK in het Georgische Bakoerjani als tiende geëindigd op het onderdeel slopestyle. De 18-jarige snowboardster verzamelde met haar sprongen een score van 67,35 punten.

De Achterhoekse had zich ook als tiende voor de finale geplaatst, waarin de beste twaalf snowboardsters in actie kwamen. In die finale liet ze twee runs met snelheid en nette sprongen zien. Haar tweede run was de beste.

De Britse Mia Brookes in actie in Bakoerjani

Het goud ging naar de pas zestien jaar oude Mia Brookes. De Britse liet in de finale een zogenoemde 'CAB 1440 double grab' (de melon-grab en de stalefish-grab) zien. Nooit eerder landde een vrouw succesvol na deze sprong met vier rotaties. Ze behaalde een score van 91.38 punten.

Brookes troefde de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott af, die na de kwalificatie aan de leiding ging. De Olympisch- en tweevoudig wereldkampioene moest met 88,78 punten genoegen nemen met het zilver. Het brons ging naar Miyabi Onitsuka uit Japan (83,05 punten).

De score van Sadowski Synnott leek voldoende voor een nieuwe wereldtitel. Ze maakte zich al op voor een ereronde, tot Brookes met een alles-of-niets-poging het goud wegkaapte. Haar sprong met een hoog risicogehalte wordt normaal gesproken alleen op trainingen vertoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl