Sam Vermaat in actie tijdens de WK in Georgië

WK snowboarden: Vermaat finalist op big air, De Blois en Poll imponeren niet

Sam Vermaat heeft op de WK in het Georgische Bakoerjani verrassend de finale bereikt van het onderdeel big air. De pas 17-jarige Brabander eindigde als tweede in zijn serie en zijn totaal van 137,75 punten was de zesde score van de tien snowboarders die de finale haalden.

Bij de big air krijgen deelnemers drie kansen om een goede sprong neer te zetten. De twee beste scores worden bij elkaar opgeteld.

Vermaat, die op dit onderdeel tussen 2016 en 2019 vier keer op rij Nederlands kampioen werd, stond eerder deze WK ook al in de finale slopestyle en daarin eindigde hij als twaalfde.

Van der Velden stelt teleur

Voor Niek van der Velden en Casper Wolf viel het doek. Van der Velden, vorig jaar nog elfde bij de Olympische Spelen in Peking, werd 36ste en Wolf eindigde vier plaatsen hoger. Ook Marcus Kleveland, die goud pakte op slopestyle, greep naast een finaleplek.

Melissa Peperkamp liep bij de vrouwen ook de finale mis. De kwalificatie werd na twee van de drie ronden vanwege mist gestaakt. De 18-jarige Achterhoekse had tot dan toe de elfde score en viel af. Alleen de eerste acht deelnemers mochten naar de finale.

Peperkamp werd afgelopen maandag nog tiende op het onderdeel slopestyle.

De Blois en Poll imponeren niet

Glenn de Blois en Nienke Poll hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de landenwedstrijd voor gemengde teams op de cross. Ze haalden allebei de finish niet.

Glenn de Blois

De Blois beet het spits af en finishte als derde, achter onder anderen de Oostenrijker Jakob Dusek die woensdag wereldkampioen werd op de individuele cross.

Poll was daarna te gretig. In haar poging het gat van een halve tel te dichten, ging ze al rap onderuit en belandde naast de baan.

Ook geen individueel succes

De 27-jarige De Blois liep woensdag in de kwartfinales tegen diskwalificatie aan, omdat hij door een poortje gleed en werd toen dertiende. De 21-jarige Poll werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.