NOS Sport

De Blois snapt niets van diskwalificatie bij WK snowboarden, Poll strandt in heats

Snowboarder De Blois raakt poortje bij WK en wordt gediskwalificeerd

Snowboarder Glenn de Blois heeft bij de wereldkampioenschappen in het Georgische Bakoerjani geen gooi kunnen doen naar de medailles op de cross. Hij werd door de jury gediskwalificeerd, omdat hij door een poortje was gegleden.

De Blois was vol vertrouwen naar de WK afgereisd, want in de laatste race om de wereldbeker was hij vierde geworden. Hij pakte in de kwartfinales direct de koppositie, viel terug naar de derde plaats, maar dankzij een sterk slot finishte hij als tweede. De jury was vervolgens onverbiddelijk.

'Dit mag helemaal niet'

"Ik dacht eerst dat ze een geintje maakten", reageerde De Blois toen hij het nieuws hoorde. De snowboarder had na de race niets gehoord over dat hij een fout zou hebben gemaakt.

"Zodra je het finishgebied verlaat, dan is alles goedgekeurd. Ik was al weg, iedereen was weg. Ze waren ook al met de volgende ronde begonnen, dus het mag helemaal niet wat ze hebben gedaan."

Snowboarder De Blois vol vraagtekens na diskwalificatie: 'Jury moet huiswerk doen'

De Oostenrijker Jacob Dusek (één wereldbekerzege) ontfutselde in de finale Martin Nörl op de streep het goud. Olympisch kampioen Alessandro Hämmerle, die tweede werd op de vorige WK, eindigde als vierde.

Poll niet bij eerste twee

Bij de vrouwen kon Nienke Poll niet voor een aangename verrassing zorgen. De jonge Brabantse werd derde in haar heat en alleen de nummers een en twee gingen door naar de kwartfinales.

De 21-jarige Poll werd in 2021 vierde op de WK voor junioren, liep vervolgens een zware rugblessure op en maakte eind vorig jaar in Italië haar WB-debuut.

Eva Adamczykova kroonde zich tot wereldkampioene. De Tsjechische pakte in de finale direct de koppositie en werd niet meer bedreigd. De 30-jarige Adamczykova won in 2019 ook al WK-goud en werd in 2014 olympisch kampioene. Ze miste de Spelen van 2022 omdat ze kort daarvoor beide enkels had gebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl