Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Van de Zandschulp in Dubai net niet opgewassen tegen Roeblev

Botic van de Zandschulp is bij het tennistoernooi van Dubai in de kwartfinales achtergebleven. Na zijn eerdere knappe overwinning op Karen Chatsjanov (ATP-14) zat er voor de nummer 33 van de wereld niet een nieuwe verrassing in tegen de nog hoger ingeschaalde Andrej Roeblev: 3-6, 6-7 (3).

Van de Zandschulp stond twee keer eerder tegenover de Rus en besliste beide partijen in zijn voordeel: in 2017 in de kwalificatie van het ABN Amro-toernooi en in oktober 2021 in Sint-Petersburg. Bij die tweede gelegenheid stond Roeblev ook op de zesde plaats van de wereldranglijst, net als nu. Het was voor de Nederlander zijn eerste zege op een toptienspeler.

Razendhoog tempo

Beide spelers kregen in Dubai in de beginfase kansen op de service van hun tegenstander, maar waar de Veenendaler het breakpoint niet wist te verzilveren, pakte Roeblev wel door. Op 0-3 keek Van de Zandschulp op eigen opslag zelfs tegen 0-40 aan, maar deze keer redde hij zich knap uit die benarde positie.

Andrej Roeblev

Hij groeide in de partij, maar kon ondanks af en toe prachtig tennis en ook enkele breekkansen niet voorkomen dat de eerste set een prooi werd voor de als tweede geplaatste Rus, die in de rally's een razendhoog tempo onderhield met veelal diep geslagen kanonskogels.

Drie matchpoints

In de tweede set kreeg de onder druk gezette Van de Zandschulp, die zich met een derde dubbele fout bovendien geen dienst bewees, opnieuw al snel een break te incasseren: 1-2. Na drie servicegames zonder tegenpunt kreeg Roeblev op de opslag van zijn opponent drie matchpoints. Van de Zandschulp overleefde ze en sloeg een game later zelfs zelf toe: 5-5.

Na een volgende Russische lovegame werden in de tiebreak twee minibreaks op 3-4 Van de Zandschulp, die niettemin kon terugkijken op een uitstekende partij, fataal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl