NOS Sport

Knappe zege Van de Zandschulp, die voorlopig nog Nederlands beste tennisser is

Hij voelt de hete adem van Tallon Griekspoor inmiddels in zijn nek, maar Botic van de Zandschulp blijft voorlopig nog de hoogst genoteerde tennisser uit Nederland. Dat dankt hij aan een knappe zege op Karen Chatsjanov: 7-5, 6-2.

Chatsjanov is een voormalige toptienspeler, nu de nummer veertien van de wereld bij het sterk bezette toernooi van Dubai.

Botic van de Zandschulp

Griekspoor speelt na zijn zege in de eerste ronde mogelijk tegen mondiale nummer een Novak Djokovic, als de Serviër qualifier Tomas Machac weet te verslaan.

Bij het hardcourttoernooi in Dubai had Van de Zandschulp, die de laatste weken kampte met wat pijntjes aan zijn bovenbeen, de Rus al snel gebroken. Maar dat voordeel kon hij in de eerste set niet vasthouden. Na een tweede break, in game elf, bleef onze landgenoot wel koelbloedig.

Frustraties

Chatsjanov liet vroeg in de tweede set twee breekkansen liggen, leverde direct daarna zijn opslag in en de frustraties bij de Rus namen toe. Van de Zandschulp drukte met een tweede break, waar hij zeven kansen voor nodig had, door en benutte zijn tweede matchpoint.

Virtueel staat Van de Zandschulp nu 33ste van de wereld, met drie plaatsen daarachter Griekspoor. Van de Zandschulp treft in de volgende ronde Mikael Ymer.

Van de Zandschulp breekt met coach

Van de Zandschulp en zijn coach Peter Lucassen hebben in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Dat zei hij in een interview bij Ziggo Sport.

"Dat hebben we eigenlijk na het toernooi van Doha gedaan. Peter heeft anderhalf jaar lang elke dag voor mij klaargestaan. Daar wil ik hem heel erg voor bedanken. Maar ik denk dat het voor mij en voor hem de juiste beslissing is en dat we daar op dit moment gelukkiger van worden."

Fysiotherapeut Miguel Janssen en coach Dennis Sporrel zullen tot en met het masterstoernooi van Miami de begeleiding op zich nemen. Hoe het daarna verdergaat, weet Van de Zandschulp nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl