NOS Sport

Van de Zandschulp heeft in Dubai moeite met Zweedse muur, die hij wel breekt

Botic van de Zandschulp heeft in Dubai de kwartfinales gehaald. De Veenendaler versloeg met hangen en wurgen de taaie Zweed Mikael Ymer: 3-6, 6-3, 6-3.

Van de Zandschulp boekte dinsdag nog een goede zege op de mondiale nummer veertien Karen Chatsjanov, maar tegen vechtjas Ymer worstelde de Nederlander met zijn vertrouwen.

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp probeerde met powertennis voortdurend door het defensieve spel van Ymer, de mondiale nummer 59, heen te slaan. Dat lukte de Nederlander, de nummer 33 van de wereld, aanvankelijk te weinig en maakte hij tot zijn eigen frustratie veel fouten. Ymer speelde het spel ondertussen slim: hij wachtte rustig af en lokte Van de Zandschulp soms naar het net.

Wanhoop nabij

De Nederlander was de wanhoop nabij, maar ondanks een 3-6 0-2 achterstand bleef hij knokken. Hij ging beheerster spelen, hervond zijn vertrouwen en kwam terug in de wedstrijd.

Uitgerekend met een misgeslagen dropshot van Ymer, waarmee hij eerder nog succes had, werd de partij beëindigd en stapte Van de Zandschulp als winnaar van de baan.

De statistieken van Van de Zandschulp waren na afloop veelzeggend over de partij: 32 winners, tegenover 30 onnodige fouten.

Hij speelt in de kwartfinales tegen de Rus Andrej Roeblev, die tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina door het oog van de naald kroop. De Rus won met 1-6, 7-6 (6), 7-6 (3) en overleefde in de eerste tiebreak vijf matchpoints op een rij bij een 1-6 achterstand.

Straks Griekspoor

Later op de dag kan ook Tallon Griekpoor zich bij de laatste acht in Dubai voegen. Dat wordt wel een flinke klus, aangezien hij het dan opneemt tegen Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl