NOS NieuwsAangepast

Politie Mechelen houdt twee Nederlanders aan vanwege mogelijk drugsgeweld

De politie in het Belgische Mechelen heeft twee Nederlanders aangehouden in verband met een mogelijke aanslag in het drugscircuit. Het gaat om verdachten van 19 en 20 jaar die rondreden met bivakmutsen en jerrycans, schrijft de Belgische omroep VRT.

Het tweetal werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt, nadat hun Nederlandse kentekenplaat de aandacht had getrokken van Belgische agenten. De twee worden ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie en moeten aanstaande dinsdag voor de rechter verschijnen.

In en rondom Mechelen is het politietoezicht recentelijk aangescherpt vanwege een reeks aanslagen. Eerder deze maand werd een 19-jarige Nederlandse man aangehouden in verband met het neerleggen van een brandbom. Mogelijk was een Antwerpse drugscrimineel het doelwit. Er is onlangs ook een auto in de stad brand gestoken.

Deze week werd ook al een 37-jarige Nederlander zwaargewond aangetroffen in de Antwerpse Kempen bij Noord-Brabant. De man was volgens de autoriteiten ontvoerd en gemarteld, mogelijk door verdachten uit het drugscircuit. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, schrijft de VRT.

De Belgische politie heeft een 23-jarige verdachte uit Lommel aangehouden.

Antwerpse haven

Sinds afgelopen zomer kampt Antwerpen in toenemende mate met drugsgeweld. Zo vonden er meermaals schietpartijen plaats die volgens de autoriteiten verband houden met drugssmokkel via de haven van de stad.

Ook werden in België meermaals zogenoemde uithalers uit Nederland opgepakt, die in opdracht ladingen harddrugs uit zeecontainers haalden.

In januari kondigde de Belgische regering maatregelen tegen drugscriminaliteit aan. Zo maakte premier De Croo bekend de controle van containers te zullen aanscherpen en een havenkorps op te willen richten.

De (andere) coke-hoofdstad van Europa

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl