Feyenoord moet de Nederlandse eer redden in de Europa League
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord treft Oekraïense grootmacht Sjachtar Donetsk in achtste finales Europa League

Feyenoord treft de Oekraïense topclub Sjachtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League, zo bleek bij de loting in Nyon. De Rotterdammers beginnen met een uitwedstrijd op 9 maart. De return is op 16 maart.

Is trainer Arne Slot tevreden met Sjachtar? "Wat is tevreden? Er zaten alleen maar sterke ploegen in de koker, mooie ploegen ook. We spelen tegen een sterke tegenstander, maar die spelen niet in eigen land."

Slot over loting Sjachtar: 'Stadion zal niet vol zitten, geen nadeel voor uitspelende ploeg'

Sjachtar speelt al jarenlang niet in thuisstad Donetsk, vanwege de voortdurende onrust in de regio dicht bij de Russische grens. Vanwege de oorlog met Rusland spelen de Oekraïners hun Europese thuiswedstrijden in het Poolse Warschau.

"De reden is verschrikkelijk", zegt Slot. "Maar het stadion zal niet vol zitten met supporters. Dat is geen nadeel voor de uitspelende ploeg."

Artem Bondarenko van Sjachtar viert de plaatsing voor de achtste finales

Slot is niet ontevreden met de loting, maar onderschat Sjachtar niet. "Ik heb ze jongstleden weinig zien spelen. Ik moet zeggen dat Stade Rennais in de voorbereiding tegen ons wel indrukwekkend was (Feyenoord verloor een oefenduel, red.) en ze wisten tegen die ploeg door te komen."

Als groepswinnaar was Feyenoord geplaatst voor de achtste finales. Ajax en PSV werden donderdag uitgeschakeld in de tussenronde. Sjachtar was in de tussenronde na het nemen van strafschoppen te sterk voor Rennes.

Zonder Moedryk

In de afgelopen transferperiode raakte Sjachtar Donetsk sterspeler Mychajlo Moedryk kwijt aan Chelsea. De club doneerde een flink deel van de transfersom aan Oekraïense soldaten en hun families.

Met oud-Ajacied Lassina Traoré heeft Sjachtar een bekend gezicht in de punt van de aanval staan.

Lassina Traoré is een bekend gezicht bij Sjachtar Donetsk

Feyenoord trof de dertienvoudig kampioen van Oekraïne één keer eerder in Europees verband. In het seizoen 2017/2018 wonnen de Oekraïners in de groepsfase van de Champions League met 2-1 in Rotterdam en met 3-1 in Charkiv.

Erik ten Hags Manchester United neemt het de volgende ronde op tegen het Spaanse Real Betis. De enige beperking bij de loting was dat clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar mogen spelen. De finale van de Europa League wordt op 31 mei gespeeld in het Hongaarse Boedapest.

Achtste finales Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl