Loting Feyenoord
NOS Voetbal

Loting: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord en AZ

Met de uitschakeling van PSV en Ajax heeft Nederland alleen Feyenoord en AZ over in Europa. Vrijdagmiddag horen beide clubs bij de loting in het Zwitserse Nyon hun volgende tegenstander. Feyenoord staat in de achtste finales van de Europa League, AZ zit bij de laatste zestien van de Conference League.

Als groepswinnaar was Feyenoord rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales en dat gold ook voor Arsenal, Fenerbahçe, Real Betis, Union Saint-Gilloise, Real Sociedad, SC Freiburg en Ferencváros. Deze teams zijn allemaal geplaatst bij de loting, die om 12.00 uur begint.

In de achtste finales treft Feyenoord een van de winnaars van de tussenronde. Tot de eventuele tegenstanders behoort het Manchester United van Erik ten Hag. Een weerzien met AS Roma, vorig seizoen tegenstander van de Rotterdammers in de finale van de Conference League, is ook mogelijk

AZ gaat als groepswinnaar in de Conference League als een van de geplaatste teams in de koker met Istanbul Basaksehir, West Ham United, Villarreal, OGC Nice, Djurgårdens, Sivasspor en Slovan Bratislava. De loting voor de Conference League begint om 13.00 uur.

AZ-spits Vangelis Pavlidis

Als winnaars van de wedstrijden in de tussenronde en daarmee mogelijke tegenstanders van AZ kwamen donderdag onder meer twee Belgische teams naar boven. Anderlecht was dankzij drie gestopte strafschoppen van de Nederlandse keeper Bart Verbruggen te sterk voor Loedogorets en AA Gent versloeg Qarabag na strafschoppen.

De enige beperking bij de loting is dat clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar mogen spelen. De achtste finales worden afgewerkt op 9 en 16 maart en de groepswinnaars spelen de eerste wedstrijd uit.

De finale van de Europa League wordt op 31 mei gespeeld in het Hongaarse Boedapest. De eindstrijd van de Conference League staat op 7 juni in Praag op de agenda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl