Astrid Kersseboom
NOS Nieuws

Astrid Kersseboom verslaapt zich voor NOS Radio 1 Journaal

Het NOS Radio 1 Journaal begon vanochtend iets anders dan normaal. In plaats van presentator Astrid Kersseboom was haar collega Catrien Straatman te horen bij het begin van de uitzending om 06.00 uur.

"Een ouderwets gevalletje van verslapen", vertelde Kersseboom in de uitzending toen ze de presentatie kort voor 07.00 uur van Straatman overnam.

Rond 06.55 uur dook de presentatrice de studio in om achter de microfoon te gaan zitten. Straatman benoemde haar late komst meteen: "En tegenover mij zit Astrid Kersseboom. Astrid, goeiemorgen. Waar kom jij nou vandaan?" Waarop Kersseboom lachend antwoordde: "Ik zou bijna zeggen: goedemiddag."

Na een uur kon collega Catrien Straatman het stokje weer overdragen aan Astrid Kersseboom:

Astrid Kersseboom te laat voor NOS Radio 1 Journaal: 'Ouderwets gevalletje van verslapen'

Verslapen is Kersseboom niet eerder overkomen. "Ik snap nog niet hoe het is gebeurd. Mijn wekker stond gewoon aan en mijn telefoon lag naast mijn oor. Dus ze hebben me ook gebeld, maar die stond op stil. Zelfs van trillen ben ik dus niet wakker geworden."

Waaah, het was 06.13 uur!

"Ik werd zo half wakker en ik dacht: heh? Ik keek op mijn telefoon en waaah, het was 06.13 uur!" Ze had dus al bijna anderhalf uur op de redactie moeten zijn, want haar dienst begint om 05.00 uur.

Op dat moment had de eindredacteur van het radioprogramma Kersseboom al meerdere keren gebeld, zonder resultaat. "Na dat geschrokken wakker worden stapte ik onder de douche en ben naar Hilversum gereden."

Volgens Kersseboom was het dus de eerste keer dat ze zich versliep. Het gebeurde niet voor vroege tv-uitzendingen, noch bij de radio. Voor de uitzending van komende maandag maakt ze zich geen zorgen. "Ik denk dat ik vier wekkers zet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl