NOS Voetbal

Na Europese domper loopt PSV ook in Utrecht schade op (2-2): 'Onverklaarbaar'

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - PSV

Drie dagen na de afgetekende Europese nederlaag in Sevilla heeft PSV ook in de eredivisie schade opgelopen. Op bezoek bij FC Utrecht werd het 2-2.

De achterstand van nummer vier PSV op koploper Feyenoord is daardoor opgelopen tot zes punten. "Het lijkt allemaal heel veel, maar het zijn maar twee wedstrijden", relativeerde Fred Rutten de volgende fikse tegenvaller voor zijn club.

Geen Van Nistelrooij, maar Rutten

Na elf jaar zat assistent Rutten weer eens als hoofdverantwoordelijke op de bank bij PSV, omdat trainer Ruud van Nistelrooij ziek was. En dat laatste gold ook voor middenvelder Ibrahim Sangaré.

Bekijk hieronder de reacties van Fred Rutten, Luuk de Jong, Michael Silberbauer en Othmane Boussaid:

In een zeer rommelig duel kwamen beide ploegen moeizaam tot kansen. De wedstrijd had duidelijk een doelpunt nodig om los te komen en Othmane Boussaid scoorde op een manier waarop de gezapige openingsfase in een klap vergeten was.

Na een door hem zelf versierde corner kreeg de Belg de bal met een gelukje voor zijn voeten, waarna hij van buiten het strafschopgebied verwoestend uithaalde.

PSV komt op voorsprong

Het antwoord van het iets sterkere PSV liet niet lang op zich wachten. Joey Veerman produceerde in kansrijke positie nog een slap rollertje, maar Johan Bakayoko schoot na een aanval via Xavi Simons en Luuk de Jong wel overtuigend op doel (1-1). En ook Mauro Júnior was daarna gevaarlijk.

PSV was duidelijk van plan om de wedstrijd snel naar zich toe te trekken en zette na rust nog eens aan. Een goal van De Jong werd vanwege buitenspel nog afgekeurd, maar een tweede intikker van de aanvoerder na een schot van Bakayoko werd na het bekijken van de beelden wel geteld.

Bij Utrecht was het wachten op een bevlieging van gedeeld eredivisietopscorer Anastasios Douvikas en die kwam er ook snel. De Griek legde met de borst knap terug op Sander van de Streek, die via het been van Jarrad Branthwaite afdrukte.

Tot een Eindhovens slotoffensief waar Utrecht het benauwd van kreeg, kwam het daarna niet echt. Sean Klaiber maakte een kansje van Phillipp Mwene ongedaan en keeper Vasilios Barkas was alert bij een kopbal van Guus Til. Nadat Til ook nog eens de buitenkant van de paal had geraakt, was Ismael Saibari uit een scrimmage nog het dichtst bij de winnende.

"We moeten veel slimmer worden" baalde De Jong. "Het is soms onverklaarbaar wat het precies is. Wij kunnen beter dan dit, dat weet ik zeker."

Zware week voor PSV

Na de return tegen Sevilla donderdag volgt volgende week zondag voor PSV de wedstrijd tegen FC Twente, waarin de Eindhovenaren in eerste instantie vooral hun vierde plek moeten verdedigen.

Utrecht kan zich met een stevige zevende plek langzaamaan gaan voorbereiden op de play-offs. Vanuit dat opzicht zijn de eerste speelminuten voor Bart Ramselaar na ruim tien maanden blessureleed naast het gewonnen punt voor de thuisclub een flinke opsteker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl