NOS Voetbal

Ramselaar na 'eenzame' maanden terug bij Utrecht: 'Af en toe pijntjes en stijfheid'

Bart Ramselaar was vorig jaar bezig aan zijn productiefste seizoen ooit en was al aan het dromen over andere clubs dan FC Utrecht. Tot het in mei misging op de training. De middenvelder raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie. Negen maanden na het noodlot is Ramselaar terug op het trainingsveld. "Ik kom er weer aan."

Het trainingscomplex waar Ramselaar acteert is 'gewoon' weer in Utrecht en niet in een buitenlands oord. Terwijl hij dus wel graag een stap had willen maken. Daarom ziet het er op het eerste oog misschien gek uit dat de aanvallende middenvelder in december zijn contract bij FC Utrecht tot 2025 verlengde.

Ramselaar voelde dat hij vertrouwen kreeg van de club, ondanks zijn zware blessure. Dat voelde goed voor Ramselaar. Al is het niet alleen maar liefdadigheid van FC Utrecht. "De club wil ook niet dat ik gratis de deur uit loop."

Ramselaar kan in de laatste en beslissende fase van het seizoen alsnog laten zien wat hij kan en zo een transfer afdwingen. Al geeft hij wel aan dat de laatste fase van de revalidatie de lastigste is. "Af en toe wat pijntjes en wat stijfheid."

Oude ploeg PSV

Het is daarom ook niet zeker of de 26-jarige Amersfoorter vanmiddag tegen zijn oude ploeg PSV in actie komt. Al zou hij dat wel graag willen. "Het blijft toch speciaal. Ik heb daar twee hele mooie jaren en één minder jaar gehad. Ik ben die club heel dankbaar. Het zou heel leuk zijn om weer tegen PSV te spelen."

Toch pint hij zich niet vast op die wedstrijd. Hij kijkt ernaar uit om gewoon weer voetballer te zijn. Want tijdens zijn blessure voelde hij zich soms eenzaam tijdens zijn revalidatie in Zeist. "De andere jongens trainen en je moet met krukken lopen. Je bent afhankelijk van mensen."

Ramselaar keert na negen maanden terug op het veld bij Utrecht: 'Kom er weer aan'

De drievoudig Oranje-international zegt ook niet echt bezig te zijn met de concurrentiestrijd op het Utrecht-middenveld. "Voor mij is het nu het belangrijkste om wedstrijdfit te worden. Ik denk dat het ook nog wel even duurt voordat ik negentig minuten kan spelen."

Het Utrecht-publiek hoeft na zijn tegenslag geen hele andere Ramselaar te verwachten. "Ik denk dat ik eerlijk gezegd, als ik op het veld sta, weer dezelfde gedachtes zal hebben. Dat ik gewoon, net als toen, weer wil vlammen. En dat ik, als het niet lukt, weer net zo chagrijnig ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl