Ancelotti in gesprek met scheidsrechter Munuera Montero
NOS Voetbal

Vinícius opnieuw doelwit van spreekkoren bij verhitte zege Real Madrid op Osasuna

Voordat Carlo Ancelotti ware emotie toont langs de lijn, moet er veel gebeurd zijn. De zaterdagavond in Pamplona was zo'n avond waarop de Italiaanse trainer van Real Madrid zich even liet gaan. Het kwam doordat de arbitrage niet heel consequent te werk ging, maar ook omdat het niet liep met zijn elftal.

Real Madrid won wel bij Osasuna, met 2-0, en daardoor voorkomen de Madrilenen dat koploper Barcelona echt ver kan uitlopen in de strijd om de Spaanse landstitel. Maar wat ging het moeizaam bij Real.

Met geheven vinger stond Ancelotti voor de neus van scheidsrechter José Munuera Montero, toen hij net voor de rust had afgefloten. De normaal zo rustige coach langs de kant, moest toch even zeggen waar het op stond.

Het onderonsje zal misschien zijn gegaan over de schoppen die linksbuiten Vinícius Júnior kreeg van de bikkelharde verdedigers uit Pamplona. Maar het is voor een scheidsrechter lastig onderscheiden wanneer de Braziliaan een act opvoert of een echte doodschop krijgt.

Vinicius weer doelwit spreekkoren

Vinícius was voor aanvang van de wedstrijd, nota bene tijdens de minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, opnieuw het doelwit van spreekkoren. De Braziliaan is geregeld het slachtoffer van racistische en onsmakelijke acties van supporters.

  • EPA
    Vinicius ruziet met een tegenstander
  • EPA
    Ancelotti in gesprek met scheidsrechter Munuera Montero

Drie dagen voordat Real Madrid in de achtste finales van de Champions League Liverpool treft, viel het spel niet mee. Osasuna kon Reals opbouw makkelijk verstoren door vroeg druk te zetten. En met een beetje meer pech voor Madrid was Osasuna na een uur spelen op 1-0 gekomen, maar de nummer tien uit Spanje raakte de paal.

Toch gaf de kwaliteit van Madrid, en die van Vinicius, de doorslag in de tweede helft. De Braziliaanse pingelaar bereikte met nog een kwartier te spelen Valverde. De Uruguayaan schoot de 0-1 binnen. Een goal van Vinicius werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in blessuretijd besliste Marco Asensio de wedstrijd.

Barcelona zondag

Zo deed Real Madrid uiteindelijk toch wat van ze werd verwacht en blijft het enigszins in de buurt van de eerste plek. Zondagavond om 21.00 uur is het aan koploper Barcelona om het gat weer op acht punten te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl