Karim Benzema

Real boekt simpele zege na wereldtitel, Benzema gaat geschiedenisboeken in

Real Madrid heeft het winnen van het WK voor clubs een goed vervolg gegeven. Voor de Spaanse competitie werd hekkensluiter Elche in eigen huis eenvoudig opzijgezet: 4-0.

De wedstrijd werd vanavond pas gespeeld, omdat Real vorige week in Marokko was voor het WK. De Madrilenen wonnen zaterdag de finale met 5-3 van Al-Hilal uit Saudi-Arabië.

Door de overwinning op Elche heeft Real de afstand op koploper FC Barcelona weer verkleind tot acht punten. Elche blijft troosteloos onderaan staan met negen punten. Alle andere wedstrijden van de 21ste speelronde waren al eerder gespeeld.

Stand La Liga na 21 speelrondes

Real Madrid hoefde absoluut niet tot het uiterste te gaan. Het was vanaf de eerste minuut eenrichtingsverkeer. Na acht minuten lag de bal al voor de eerste keer in het net. Marco Asensio schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak na een uitstekende individuele actie (1-0).

Na een halfuur verdubbelde Real de score. Karim Benzema benutte een penalty die werd gegeven na een handsbal (2-0). Een kwartier later schoot Benzema weer raak vanaf elf meter (3-0). De strafschop werd in dit geval geven omdat Rodrygo werd gevloerd.

In de tweede helft deed Real het rustiger aan. Desondanks werd er nog wel een keer gescoord. Luka Modric schoot tien minuten voor het einde nog fraai raak vanaf zestien meter (4-0).

Benzema passeert clublegende

Door zijn twee doelpunten heeft Karim Benzema geschiedenis geschreven. Hij passeert clublegende Raúl op de topscorerslijst aller tijden van Real. De Fransman staat na vanavond op 230 competitiedoelpunten, terwijl de Spanjaard er 228 heeft gemaakt.

Cristiano Ronaldo voert de lijst aan met 311 doelpunten in La Liga.