NOS Sport

Medvedev klopt titelverdediger Auger-Aliassime en treft Dimitrov in halve finale

Bekijk hier de samenvatting van de kwartfinale tussen Medvedev en Auger-Aliassime

Daniil Medvedev is halvefinalist op het ABN Amro Open. De Russische voormalig nummer één van de wereld versloeg in Rotterdam de Canadese titelverdediger Félix Auger-Aliassime: 6-2, 6-4.

De eerste set ging met 6-2 vrij snel naar de Rus. In de tweede set was Medvedev ook de betere speler, bij 3-3 brak hij de Canadees om vervolgens solide door te stomen naar setwinst. Medvedev doet voor de vijfde keer mee in Rotterdam, de halve finale is zijn beste prestatie tot nu toe.

De Bulgaar Grigor Dimitrov plaatste zich eerder op de dag al voor de halve finales. Na een marathonpartij van 2,5 uur tegen de Australiër Alex de Minaur, won hij de derde set na een tiebreak. De setstanden waren 6-3, 3-6 en 7-6 (6).

Grigor Dimitrov overleeft twee matchpoints

De Bulgaar overleefde in de laatste set twee matchpoints in de tiebreak. Uiteindelijk besliste hij de wedstrijd met een knappe passeerbal die de buitenkant van de lijn raakte.

Dimitrov treft zaterdag Medvedev in de halve finales.

In de andere kwartfinales, die vanavond op de planning staan, spelen Jannik Sinner en Stan Wawrinka tegen elkaar, waarna de Nederlanders Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer om de laatste halvefinaleplek in Rotterdam gaan strijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl