NOS Voetbal

Van Nistelrooij 'genoot' van spel PSV, 'maar 3-0 nederlaag is een grote deceptie'

Van Nistelrooij ziet effectief Sevilla: 'Het is nooit klaar, wel enorm lastig'

Natuurlijk, de spelers en staf van PSV houden hoop op een mirakel. Maar na de 3-0 nederlaag in de eerste ontmoeting met Sevilla beseffen ook zij dat het Europese seizoen zo goed als zeker voorbij is. En dat voelt als onnodig.

Ruud van Nistelrooij had in de eerste helft namelijk genoten van het spel van zijn ploeg. "Maar door een black-out staan we toch met 1-0 achter", zei de PSV-coach. Nota bene aanvoerder Luuk de Jong verspeelde op eigen helft de bal met een lichtzinnige pass met de buitenkant van de voet. Sevilla profiteerde en kwam op voorsprong.

Binnen tien minuten in de tweede helft breidden de Spanjaarden de marge uit naar 3-0. Normaal gesproken is de tweestrijd in tussenronde van de Europa League daarmee beslist.

'Gewoon genieten'

"Ons plan klopte gewoon", verzuchtte Van Nistelrooij. "Hoog drukzetten, de tegenstander vastzetten en goed positiespel. Het was gewoon genieten."

Maar op Europees niveau gaat het alleen om het resultaat, weet Van Nistelrooij als oud-speler van Manchester United en Real Madrid als geen ander. "Op het resultaat moet je afgerekend worden, verder telt er niks op dit niveau. En het resultaat is een grote deceptie."

'Alles geven'

Verdediger André Ramalho hoopt volgende week de 3-0 nederlaag te herstellen in eigen huis. "We gaan alles geven, maar het wordt natuurlijk heel moeilijk. Met onze fans erachter moeten we proberen de 1-0 en de 2-0 te maken en kijken wat er mogelijk is."

Van Nistelrooij ziet geen aanleiding om zijn speelwijze aan te passen. "Voor drie momenten betaalden we hier een hoge prijs. Maar verder was het heel acceptabel. Al kun je dat beter weglaten, want het gaat alleen om het resultaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl