NOS Sport

Van de Zandschulp na kansloze nederlaag tegen Medvedev uitgeschakeld in Rotterdam

Van de Zandschulp in Ahoy flinke maat te klein voor Medvedev: 6-2, 6-2

Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde uitgeschakeld op het ABN Amro Open in Rotterdam. Daniil Medvedev, voormalig nummer één van de wereld, was in twee sets te sterk voor de Nederlandse tennisser: 6-2, 6-2.

In de eerste ronde maakte Van de Zandschulp, die kampt met de naweeën van een bovenbeenblessure, een fletse indruk tegen de Fransman Quentin Halys. Hij is zoekende naar vertrouwen en tegen Medvedev, momenteel de nummer 11 van de wereld, was het niet goed genoeg.

"Hij maakt ongelooflijk veel ballen en mist gewoon weinig, een van de betere spelers op de tour", aldus Van de Zandschulp over zijn tegenspeler. Zijn service liep van geen kant en dat kwam in de partij niet meer goed. In de rally kon hij prima mee met de Rus, maar op de belangrijke punten sloeg Medvedev toe.

Van de Zandschulp verliest van Medvedev: 'Een van de beste spelers op de tour'

In zijn eerste servicebeurt werd Van de Zandschulp, 35ste van de wereldranglijst, direct gebroken. Bij een 3-1 stand kreeg hij de kans om de Rus te breken en zich terug te vechten in de set. Dat lukte niet. Medvedev liep uit naar 6-2.

In de tweede set kwam Van de Zandschulp, die al drie keer eerder verloor van Medvedev, direct weer onder druk te staan in zijn eerste servicebeurt. De eerste twee breakpoints werkte de Nederlander nog fraai weg, maar na een mislukt dropshot moest hij alsnog zijn game inleveren.

Bij een 5-2 achterstand leverde Van de Zandschulp voor de tweede en laatste keer zijn service in. In de kwartfinales speelt Medvedev tegen titelverdediger Félix Auger-Aliassime. Die versloeg de Franse qualifier Grégoire Barrère binnen anderhalf uur: 6-4, 6-3.

Nog twee Nederlanders over

Er zitten nog twee Nederlanders in het toernooi bij het enkelspel. Tallon Griekspoor mocht na zijn sensationele winst van woensdagavond op Alexander Zverev een dagje uitrusten. Hij speelt vrijdag tegen de winnaar van de partij tussen Gijs Brouwer, de andere Nederlander die verraste, en de Deense tiener Holger Rune.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl