Een 17-jarig meisje wordt na tien dagen onder het puin vandaan gehaald.
NOS NieuwsAangepast

17-jarig meisje gered uit puin, dodental Turkije en Syrië naar 42.000

Het aantal doden bij de aardbevingen in Turkije en Syrië is opgelopen tot circa 42.000. De Turkse autoriteiten melden vandaag dat ruim 36.000 mensen de ramp niet hebben overleefd. In Syrië gaat het volgens schattingen om ten minste 5800 doden.

Ondertussen zijn reddingswerkers nog altijd op zoek naar overlevenden. Eerder vandaag is er in het Turkse Kahramanmaras een 17-jarig meisje onder het puin vandaan gehaald. Ze kon na 248 uur onder de brokstukken te hebben gelegen, toch nog worden gered, meldt de Turkse zender TRT.

Gisteren, negen dagen na de bevingen, werden een moeder en haar twee kinderen levend onder het puin vandaan gehaald in het Turkse Antakya.

De geredde vrouw en kinderen vertoonden uitdrogingsverschijnselen maar verkeren verder in een relatief goede conditie, zei een zorgmedewerker die het drietal onderzocht. De moeder is met haar kinderen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens hulpverleners vroeg de vrouw tijdens haar redding welke dag het was.

Een vrouw en haar twee kinderen worden na negen dagen onder het puin vandaan gehaald.

Het Nederlandse reddingsteam USAR landt vanmiddag op vliegbasis Eindhoven. Het team heeft in Turkije twaalf mensen kunnen redden uit ingestorte panden. Andere teams hebben de werkzaamheden van USAR overgenomen.

In Turkije en Syrië zijn er sinds de verwoestende aardbevingen van vorige week maandag ook nog zo'n 4300 naschokken geweest, melden de Turkse autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl