Joao Mario is blij met zijn doelpunt
NOS Voetbal

Kwartfinale Champions League lonkt voor Benfica na uitzege op Club Brugge

Benfica heeft een serieuze stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt maakte in de groepsfase al indruk door Paris Saint-German en Juventus voor te blijven en was nu ook in de achtste finales te sterk voor Club Brugge in het eerste duel: 2-0.

Op 7 maart staan beide teams in Lissabon opnieuw tegenover elkaar.

Een grotere uitslag was zelfs niet gek geweest gezien de verhoudingen op het veld. Een aardig begin en een prima fase kort voor het einde, meer had Brugge niet in te brengen tegen de Portugese koploper.

Mário en Neres scoren

Toch brachten de Belgen het, weliswaar met het nodige kunst- en vliegwerk, zonder kleerscheuren tot de rust. Het scheelde bovendien maar weinig of Brugge had zelfs een voorsprong genomen, maar Denis Odoi stond enkele centimeters buitenspel voordat hij de bal via de kluts in het doel zag verdwijnen.

David Neres

Meteen na de hervatting viel dan toch het Portugese doelpunt dat niet uit kon blijven. Joao Mário schoot een penalty hard raak via de handen van Simon Mignolet en de onderkant van de lat.

In de slotfase liep de schade nog wat verder op voor Club Brugge toen Björn Meijer niet doortastend handelde en David Neres een vrije doortocht bood naar de 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl