Karim Adeyemi scoort

Dortmund slaat slag in Champions League met krappe thuiszege op Chelsea

Borussia Dortmund heeft in de achtste finales van de Champions League het eerste duel met Chelsea thuis met 1-0 gewonnen. Chelsea kan dit resultaat op dinsdag 7 maart wegpoetsen, want dan is de return op Stamford Bridge.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Dortmund werd onder meer gevaarlijk via een schot van Sébastien Haller, die zijn laatste Champions League-wedstrijd in maart vorig jaar voor Ajax speelde. Sinds januari is de Fransman terug in de selectie van Dortmund, nadat hij was genezen van teelbalkanker.

Afgekeurde goal

Ondanks het schot van Haller waren de grootste kansen in het eerste bedrijf voor Chelsea. Na een kwartier leek Thiago Silva te scoren, maar zijn goal werd terecht afgekeurd omdat de Braziliaan de bal had beroerd met zijn hand.

Na een halfuur schoot João Félix van dichtbij over. Zeven minuten later wipte de van Atlético gehuurde Portugees de bal op de lat.

Hakim Ziyech in duel met Emre Can, Kai Havertz kijkt toe

Ook aan het begin van de tweede helft was Chelsea nadrukkelijker dan Dortmund op zoek naar een treffer. De Champions League-winnaar van 2021 kreeg ook opnieuw de grootste mogelijkheden.

Desalniettemin kwam Dortmund op voorsprong. Na een kans voor Chelsea sloegen de Duitsers in de counter toe. Karim Adeyemi trok met de bal aan de voet een indrukwekkende sprint, omspeelde Enzo Fernández en Chelsea-keeper Kepa en schoof binnen.

Kansen Chelsea

Chelsea, de nummer tien van Engeland, bleef aandrukken. Zo wist de ijverige Hakim Ziyech ongeveer een kwartier voor tijd Kalidou Koulibaly te vinden. Diens schot glipte door de handen van Dortmund-keeper Gregor Kobel. De bal werd echter net voor de lijn gekeerd door Emre Can.

Vlak voor het laatste fluitsignaal liet de doelman zich wel van zijn beste kant zien. Hij keerde een gevaarlijk schot van Marc Cucurrella. De bal wilde er dus niet in voor Chelsea, waardoor de nummer drie van Duitsland de wedstrijd winnend afsloot.