Lionel Messi en Neymar
NOS Voetbal

PSG dieper in malaise na thuisnederlaag tegen Bayern in Champions League

Bayern München heeft Paris Saint-Germain dieper de malaise ingeduwd. De Duitsers wonnen het heenduel van de achtste finales in de Champions League met 0-1 dankzij een doelpunt van Kingsley Coman.

Het rommelde de afgelopen weken in Parijs. PSG, dat sinds de komst van eigenaar Nasser Al-Kelaïfi in 2012 geobsedeerd is met het winnen van de Champions League, werd door Marseille uitgeschakeld in de beker en na de competitienederlaag tegen Monaco kreeg Neymar het ook nog aan de stok met technisch directeur Luis Campos.

Toch kwam er ook nog een positief bericht uit het Franse kamp in aanloop naar de kraker met Bayern, want Lionel Messi keerde terug van een blessure. Die andere ster, Kylian Mbappé, was nog niet fit genoeg om te starten. Ook met Messi erbij liep het echter, op zijn zachtst gezegd, stroef.

Bayern, met Matthijs de Ligt in de basis en Daley Blind en Ryan Gravenberch op de bank, domineerde in het Parc des Princes. Al na luttele seconden was de eerste doelpoging van Eric Maxim Choupo-Moting een feit, maar zijn schot zeilde naast.

Matthijs de Ligt

De spelers van PSG waren niet in staat om Messi en Neymar in stelling te brengen en werden in eigen huis gedegradeerd tot figuranten. De nul schoten op doel en 42 procent balbezit in de eerste helft waren veelzeggend.

Toch waren er ook voor Bayern nauwelijks echt goede kansen te noteren. Choupo-Moting kwam tegen zijn oude club nog het dichtstbij, maar zijn kopballetje ging via een verdediger naast.

Coman breekt duel open

Coman brak het tactische schaakspel na ruim vijftig minuten open. De aanvaller schoot een goede voorzet van Alphonso Davies binnen. Zijn schot leek houdbaar, maar doelman Gianluigi Donnarumma kon de bal niet keren.

Kingsley Coman (links) viert zijn doelpunt

De hoop van de supporters van PSG was vervolgens gevestigd op Mbappé, die tijdens zijn warming-up al massaal werd toegejuicht en kort na de tegengoal binnen de lijnen kwam. Het supertio Neymar-Mbappé-Messi was weer in ere hersteld, maar het was Bayern dat (in eerste instantie) de grootste kansen kreeg.

Choupo-Mouting (op de paal) en Benjamin Pavard (kopbal) waren dicht bij de 0-2, maar dit keer kon Donnarumma zich wel onderscheiden met goede reddingen. Daarna was het de beurt aan Mbappé.

Mbappé

De aanvaller bracht de frisse wind die zijn ploeg nodig had en onder zijn aanvoering kreeg PSG ook goede kansen. Na een vlijmscherpe counter via Nuno Mendes leek Mbappé tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te tikken, maar in de aanloop naar zijn goal was er buitenspel geconstateerd.

Even later was ook Messi nog dicht bij de 1-1 maar zijn schuiver werd geblokt. Bayern bleef ondanks de Franse storm en een tweede gele kaart van Pavard overeind, waardoor het de return op 8 maart in München met een 1-0 voorsprong begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl