Matthijs de Ligt en Daley Blind
NOS Voetbal

Bayern München sluit onrustige week af met zege op Wolfsburg en is weer koploper

Bayern München heeft dankzij een 4-2 overwinning op bezoek bij VfL Wolfsburg de leiding in de Bundesliga heroverd op Union Berlin, dat zaterdag Mainz had geklopt.

Het was voor de topclub uit Beieren de afsluiting van een onrustige week. Manuel Neuer had hard uitgehaald naar de leiding van FC Hollywood na het wegsturen van keeperstrainer Toni Tapalovic. De Duitse doelman werd op zijn beurt op het matje geroepen door algemeen directeur en oud-doelman Oliver Kahn.

Op het veld was er van die onrustige aanloop weinig te zien. Kingsley Coman scoorde binnen het kwartier twee keer: bij de 0-1 zeilde zijn voor Thomas Müller bedoelde voorzet pardoes het doel in en bij de 0-2 volleyde hij een voorzet van João Cancelo, die net als invaller Daley Blind zijn competitiedebuut maakte, hard achter doelman Koen Casteels.

Müller evenaart Müller

Müller, die met zijn 427ste duel in dienst van Bayern naast recordhouder Gerd Müller kwam, maakte er na nog geen twintig minuten 0-3 van met een rake kopbal.

Kingsley Coman viert het openingsdoelpunt met Thomas Müller

Wolfsburg kreeg weer hoop na de 1-3 van Jakub Kaminski en de tweede gele kaart voor Joshua Kimmich kort na de pauze. Maar Bayern, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd meedeed, kwam niet meer in de problemen.

Sterker nog: het werd zelfs 1-4 dankzij Jamal Musiala, waarna Mattias Svanberg nog scoorde voor Wolfsburg (2-4).

Stand Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl