John Heitinga
NOS Voetbal

Heitinga over Europees duel met Union: 'Kans om Ajax opnieuw te introduceren'

"We zijn terug", zegt Ajax-aanvoerder Dusan Tadic daags voor de Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin. Zijn coach John Heitinga zegt min of meer hetzelfde, maar wel met een belangrijke toevoeging.

"We zijn op de weg terug, maar we weten ook dat we er nog niet zijn." Om daar later nog aan toe te voegen dat Ajax zich weer zal moeten bewijzen in Europa. "We zijn de afgelopen jaren verwend geweest met mooie wedstrijden en resultaten. Nu krijgen we de kans om onszelf opnieuw in Europa te introduceren."

'Vaardigheden van toptrainer'

Het is een boodschap die resoneert binnen de spelersgroep, zo stelt Tadic. "Heitinga zorgt voor nieuwe energie. Tot nu toe ben ik erg onder de indruk van hem. Hij bezit de drie kwaliteiten die een toptrainer wat mij betreft moet hebben: een sterk karakter, sociale vaardigheden en het vermogen om alles te managen."

Ajax kan tegen de Duitsers zeer waarschijnlijk weer beschikken over Steven Bergwijn. De aanvaller moest afgelopen weekend nog de ontmoeting met RKC Waalwijk aan zich voorbij laten gaan, maar deed woensdag de volledige training mee.

"Het is nog even afwachten hoe zijn lichaam daarop reageert, maar de kans is groot dat hij erbij is", aldus Heitinga, die ook nog hardop speelde met de gedachte om Edson Álvarez weer een linie op te schuiven naar het middenveld om achterin ruimte te maken voor Calvin Bassey: "Dat zou zeker kunnen."

Het is Heitinga niet ontgaan dat de komende tegenstander flink aan de weg heeft getimmerd sinds hijzelf in 2014/2015 actief was in de Duitse hoofdstad bij Hertha BSC. "Toen speelde Union nog een niveau lager, maar nu staat het tweede in de Bundesliga, slechts een punt achter Bayern. Dat is indrukwekkend."

"We zullen bijna de perfecte wedstrijd moeten spelen, want zij zijn sterk in de omschakeling en in standaardsituaties. Daarom is het belangrijk dat we geconcentreerd en gedisciplineerd spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl