Union Berlin viert zijn vijfde competitiezege in 2023

Union Berlin in blakende vorm richting Amsterdam, maar Bayern blijft aan kop

Drie dagen voor de topper in de Champions League tegen Paris Saint-Germain heeft Bayern München geen bovenmatige inspanning hoeven leveren om VfL Bochum van zich af te schudden (3-0). Daardoor blijft Bayern tevens koploper in de Bundesliga.

Union Berlin, dat donderdag in de Europa League bij Ajax op bezoek komt, wint bij RB Leipzig (1-2) ook zijn vijfde competitieduel in 2023 en blijft tweede op een punt achterstand.

De stand in de Bundesliga na zaterdag

Hoewel Bochum vijftiende staat in de Duitse competitie, is de club onder Thomas Letsch helemaal opgeleefd. Toen de trainer in september van Vitesse werd overgenomen, had het team nog maar één puntje uit zeven wedstrijden weten te peuren.

De Ligt en Blind in actie

Van de twaalf volgende duels werden er zes gewonnen, ook tegen sterke teams als Eintracht Frankfurt en Union Berlin. Een stuntje tegen Bayern, met Matthijs de Ligt in de basis en Daley Blind als invaller, zat er mede door onnozel verdedigen al snel niet meer in.

Thomas Müller omspeelt keeper Manuel Riemann

Een te zachte terugspeelbal van Saidy Janko werd door Thomas Müller onderschept (1-0), waarna Leon Goretzka vlak voor rust een enorme kans op de tweede Bayern-treffer om zeep hielp. Die kopbal tegen de paal bleef zonder gevolgen, want Kingsley Coman en Serge Gnabry (penalty) drukten het overwicht alsnog uit in goals.

Achtervolger Union Berlin vervolgde zijn indrukwekkende reeks, met tot nu toe enkel zeges dit kalenderjaar in de officiële duels die het speelde.

RB Leipzig was zelfs al wat langer ongeslagen, maar liep ondanks een voorsprong bij rust dankzij Benjamin Henrichs tegen de eerste nederlaag aan sinds september. Janik Haberer maakte met een volley gelijk en Robin Knoche benutte een penalty. De gelijkmaker van Yussuf Poulsen werd afgekeurd na inmenging van de videoscheidsrechter.

Borussia Dortmund blijft derde, dankzij een zege bij Werder Bremen (0-2). Donyell Malen zag vanaf de bank dat Jamie Bynoe-Gittens en Julian Brandt na rust het verschil maakten.