Rick Karsdorp
NOS Voetbal

Karsdorp weer fit en op één lijn met AS Roma-coach Mourinho: 'Geen verrader'

Rick Karsdorp is na maandenlange afwezigheid weer beschikbaar voor AS Roma. De 28-jarige verdediger is hersteld van zijn blessure en kan ook weer met trainer José Mourinho, met wie hij in november in conflict raakte, door één deur.

Mourinho spuwde destijds na afloop van het competitieduel met Sassuolo (1-1) zijn gal: "Van de zestien spelers die in actie kwamen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler - ik zal niet zeggen wie dat is - heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij in januari een nieuwe club kan zoeken."

Hoewel de Portugees geen naam noemde, dachten de Italiaanse media te weten het om Karsdorp ging, die in de kleedkamer in het bijzijn van zijn ploeggenoten ook de volle laag van Mourinho zou hebben gekregen. "Zo ga je niet om met een speler die al vijf jaar voor AS Roma speelt", reageerde Johan Henkes, de zaakwaarnemer van de oud-Feyenoorder.

Rick Karsdorp

Hoewel technisch directeur Tiago Pinto van AS Roma begin januari nog in de Gazzetta dello Sport had bevestigd dat Karsdorp weg mocht bij de Italiaanse club, is het van een vertrek nooit gekomen. Dat de drievoudig international, die vorig seizoen met zijn Italiaanse club ten koste van uitgerekend Feyenoord de Conference League-finale won, toch zo lang uit beeld was, kwam door een blessure.

Speler en trainer zijn professioneel met elkaar blijven samenwerken, aldus Henkes. "In topsport komen dit soort situaties voor. We hebben de afgelopen periode alles uitvoerig besproken. Rick en de trainer hebben ook meerdere keren gesproken en ze hebben allebei het vertrouwen dat ze goed het seizoen kunnen afmaken."

'Geen verrader'

Henkes wil er wel aan toevoegen dat Karsdorp, die in 2017 voor 16 miljoen euro van Feyenoord naar AS Roma verhuisde, nooit verwijtbaar gedrag heeft vertoond. "Anders had Rick al direct niet meer voor de club gespeeld. Rick is geen verrader. Zo ziet de club ook Rick niet, de staf niet en ook zijn medespelers niet. Ze willen gewoon een fitte Rick Karsdorp terug in het team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl