ANP
NOS Voetbal

Karsdorp meldt zich met psychische problemen af bij AS Roma na onmin met Mourinho

Rick Karsdorp heeft zich met een doktersverklaring afgemeld voor het trainingskamp naar Japan met zijn club AS Roma. De rechtsback zou psychische problemen hebben.

Het nieuws volgt na een turbulente periode voor Karsdorp. Eerder deze maand haalde zijn trainer José Mourinho hard naar hem uit.

Karsdorp kwam tegen Sassuolo als invaller het veld in en stond voorafgaand aan de 1-1 bij een ingooi uit positie. De Nederlandse rechtsback werd in de verloren derby tegen Lazio gewisseld, waarna hij direct boos de kleedkamer opzocht.

Mourinho spuwde na afloop van het duel met Sassuolo zijn gal. "Van de zestien spelers die in actie kwamen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler, ik zal niet zeggen wie dat is, heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij in januari een nieuwe club kan zoeken."

Hoewel Mourinho zijn naam niet noemde, wisten de Italiaanse media zeker dat het om Karsdorp ging.

ANP
Rick Karsdorp en José Mourinho na het winnen van de Conference League tegen Feyenoord

In reactie op deze uitspraken reageerde het kamp van Karsdorp eerder verrast. "We zijn verbaasd over de uitspraken van Mourinho, die wijzen naar Rick. Zónder dat Mourinho of AS Roma de naam van Rick heeft genoemd. We willen uitleg van de club over de woorden van de trainer, en de wijze waarop hij dat heeft gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl