NOS VoetbalAangepast

WK-ganger Dumfries loopt knieblessure op, Karsdorp toont gebroken Roma-hart

Denzel Dumfries heeft zich in de Serie A-wedstrijd van Internazionale bij Atalanta (2-3 winst) moeten laten wisselen met een knieblessure. Inter heeft nog geen informatie verstrekt over de ernst van de blessure.

Normaal gesproken meldt Dumfries zich morgen bij Oranje in Zeist.

Dumfries liet zich direct vervangen

Dumfries werd na 72 minuten vervangen bij Inter. Hij kreeg de bal bij de zijlijn aangespeeld - zonder tegenstander in de buurt - en leek zich te verstappen. De rechterwingback tikte de bal zelf over de zijlijn, ging op de grond liggen en sloeg zijn handen voor het gezicht. Het restant van de wedstrijd volgde Dumfries vanaf de reservebank, met een zak ijs op zijn rechterknie.

Tot de eerste wedstrijd van het WK kan bondscoach Louis van Gaal zieke of geblesseerde spelers in zijn selectie vervangen. Op maandag 21 november speelt Oranje zijn eerste WK-duel in Qatar met Senegal.

Stefan de Vrij, die net als Dumfries in de definitieve WK-selectie zit, speelde de hele wedstrijd voor Inter. Bij Atalanta stonden Teun Koopmeiners en aanvoerder Hans Hateboer in de basis, Marten de Roon behoorde niet tot de selectie. Koopmeiners en De Roon gaan ook mee naar Qatar.

Karsdorp buiten selectie

Rick Karsdorp behoorde niet tot de selectie van AS Roma, dat thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Torino. Volgens Italiaanse media was Karsdorp met zijn familie al naar Nederland vertrokken en is het de vraag of hij nog terugkeert in Rome.

Een Instagram-bericht van Karsdorp, met een gebroken hart in de clubkleuren van Roma en een betraande smiley

Midweeks uitte trainer José Mourinho, zonder de naam van Karsdorp te noemen, forse kritiek na het 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo. "Van de zestien spelers die in actie kwamen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler, ik zal niet zeggen wie dat is, heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij in januari een nieuwe club kan zoeken", zei de flamboyante Portugese coach.

Tijdens de wedstrijd van zijn ploeg plaatste Karsdorp een story op Instagram, waarmee hij zijn verdriet over de situatie leek te uiten. Het bericht bevatte twee hartjes in de clubkleuren van Roma en een huilende smiley.

Rood voor Mourinho

Mourinho zelf liet zich opnieuw van zijn meest temperamentvolle kant zien. Hij kreeg kort voor het einde een rode kaart, omdat hij fel protesteerde toen zijn ploeg geen vrije trap kreeg.

Milan komt met schrik vrij

Bij het duel van AC Milan met Fiorentina (2-1 winst) zat het venijn 'm in de staart. Fiorentina leek diep in de tweede helft te gaan winnen toen een inzet van Jonathan Ikoné Milan-doelman Ciprian Tatarusanu gepasseerd was, maar de Engelse verdediger Fikayo Tomori (genegeerd door bondscoach Gareth Southgate) haalde de bal nog van de lijn.

Rafael Leão viert op serene wijze zijn vroege 1-0 tegen Fiorentina.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de 92ste minuut werkte verdediger Nikola Milenkovic een voorzet van de Belg Aster Vranckx ongelukkig in eigen doel. Door de late zege gaat AC Milan als de nummer twee van de Serie A de WK-onderbreking in.

Chiesa is terug

Lazio had bij een zege op Juventus nog op gelijke hoogte kunnen komen met AC Milan, maar ging met 3-0 ten onder. Moise Kean maakte de eerste twee treffers, vlak voor tijd zorgde Arek Milik voor 3-0.

De treffer van Milik werd voorbereid door Federico Chiesa. De smaakmaker van Italië bij het afgelopen EK scheurde in januari de kruisband van zijn linkerknie en maakte zijn rentree met een korte invalbeurt tegen Paris Saint-Germain.

De stand in de Serie A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl