NOS Voetbalโ€ข

WK-gangers Oranje euforisch op social media: 'Dromen komen dus echt uit'

De 26 uitverkorenen kunnen beginnen met inpakken voor het WK voetbal in Qatar. Na het weekend moeten de door bondscoach Louis van Gaal gekozen WK-gangers zich maandag met hun koffer melden in Zeist.

Dan begint een avontuur dat de meesten alleen nog maar in hun dromen beleefden, blijkt uit hun reacties op social media.

Waar spelers her en der nog even werden weerhouden van het geven van een reactie op hun WK-verkiezing, keerden veel geselecteerden zich tot hun eigen sociale media.

Vanuit Engeland sturen Virgil van Dijk en Nathan Akรฉ foto's van vroeger de wereld in. Als kleine jongetjes in oranje shirts. De kleine Van Dijk heeft al een (gephotoshopte) One Love-aanvoerdersband om zijn arm, de jonge Akรฉ draagt een opblaaskroon en oranje gips. "Dromen komen dus echt uit", zegt de verdediger van Manchester City.

Een post van Virgil van Dijk over zijn WK-verkiezing

Blikvanger in de voorhoede van Oranje, de man die jaagt op de titel topscorer aller tijden van Oranje, Memphis Depay dus, maakte van de gelegenheid gebruik om op zijn sociale media een nieuw rapnummer met Quincy Promes aan te prijzen. Met daarbij ook direct het verzoek aan aanvoerder Van Dijk om het ook maar direct in de kleedkamerplaylist te zetten.

"WK ready!", schrijft Depay. Hij heeft nog negen dagen op topfit te worden, na zijn spierblessure die hem al wekenlang aan de kant houdt.

Ook Denzel Dumfries, Tyrell Malacia en Jeremie Frimpong liet van zich horen op Twitter.

Intussen kijkt PSV'er Cody Gakpo naar boven en haalt de aanvaller op zijn Instagram-account Bijbelverzen aan. "The heart of man plans his way, but the lord establishes his steps", deelt de Eindhovenaar.

Simons verrast

Zo zeker als Gakpo's verkiezing was, zo'n verrassing vormde die van teamgenoot Xavi Simons. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel. Dit is een droom die uitkomt. Dank aan mijn familie en de mensen die dicht bij mij staan", liet de 19-jarige middenvelder weten.

In Eindhoven kon hij eerder op de dag slechts van een afstandje kwijt wat hij van zijn ticket naar Qatar vond. Was hij verrast? Met een lachje: "Jawel. Dit is het Nederlands elftal, dit is het beste wat je kan bereiken. Dus ik ben erg blij en dankbaar."

Simons' teamgenoot Luuk de Jong had iets meer tijd en gaf toe dat het toch wel een spannende dag was. "Je hoopt er toch bij te zitten."

"Fantastisch nieuws dat ik naar het WK mag", zei de PSV-aanvoerder, die dit najaar lang worstelde met blessures. "Tuurlijk is de focus op morgen (op het competitieduel met AZ, red.), want we zijn met een goed ritme bezig met PSV op het moment."

Intussen stroomden in Amsterdam de bedankjes van gekozen Ajacieden het internet op. De droom van Steven Bergwijn komt uit, zegt de aanvaller. "Ik ben vereerd om mijn land te vertegenwoordigen op het WK."

Jeugddroom

De pas onlangs in Oranje gedebuteerde Kenneth Taylor zal dit niet gedacht hebben een half jaar geleden. Want zei Erik ten Hag vorige winter niet dat hij misschien beter kon vertrekken bij Ajax?

Een winter later ziet alles er totaal anders uit: "Jeugddroom komt uit", zegt de 20-jarige middenvelder.

  • Instagram | kennethtaylor_
    Een post van Kenneth Taylor over zijn WK-verkiezing
  • Instagram | stevenbergwijn
    Een post van Steven Bergwijn over zijn WK-verkiezing

Jurriรซn Timber, ook nog maar 21 jaar en iets langer een zekerheidje bij Oranje, zegt op sociale media: "Toen ik jong was, droomde ik ervan te spelen op het hoogste podium. Ik voel me gezegend."

Hoe zat Andries Noppert, de verrassing onder de lat, er op dat moment bij in Friesland? Nog behoorlijk rustig. "Je weet dat je op een lijstje staat. Maar als er vijf keepers op een lijstje staan en er gaan uiteindelijk maar drie mee, dan is dat wel bijzonder."

"Als je mijn carriรจre bekijkt, dan is dat niet je van het. En dan word je uitgenodigd voor Oranje in de Nations League en nu uitgenodigd voor het WK. Dat is wel iets bijzonders."

Nopperts taak in Qatar? Hij heeft nog geen flauw benul. Maar: "Blijkbaar zullen ze wel iets met mij van plan zijn, anders ga je niet mee."

Andersom leidde het passeren van doelman Jasper Cillessen tot verbijstering bij zijn club NEC. Zo nam middenvelder Lasse Schรถne het op voor zijn ploeggenoot.

"Dit is onbegrijpelijk", zegt de Deen. "We waren er allemaal wel even stil van. We hielden hier geen rekening mee."

Ook NEC steunt de sluitpost, die afgelopen zomer terugkeerde bij de club waar hij in 2010 zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl