Pep Guardiola
NOS Voetbal

Geïrriteerde Guardiola over financieel onderzoek: 'Manchester City is al veroordeeld'

Pep Guardiola heeft zich op een persconferentie voor het eerst, enigszins kribbig, uitgelaten over het onderzoek dat de Premier League heeft ingesteld naar mogelijke financiële overtredingen van zijn club Manchester City.

"Mijn eerste gedachte is: we zijn al veroordeeld. We leven gelukkig in een geweldig land waar iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen, maar dat geldt niet voor Manchester City", aldus Guardiola, die ervan overtuigd is dat de club onschuldig is.

City wordt beschuldigd van tientallen overtredingen van de regels omtrent 'Financial Fair Play'. Als een of meer overtredingen worden bewezen, kan de club te maken krijgen met puntenaftrek of zelfs uitsluiting van de competitie.

Bekijk een video over de beschuldigingen en/of een uitlegfilmpje over Financial Fair Play:

In 2020 werd City door de UEFA voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal, eveneens wegens financiële malversaties. Na een beroepszaak bij sporttribunaal CAS werd die straf teruggedraaid.

"De club heeft destijds bewezen onschuldig te zijn", aldus de City-trainer. "En ik blijf hier zitten. Dat verzeker ik jullie, meer dan ooit."

Volgens Guardiola zitten de andere Premier League-clubs achter het onderzoek: "Wat zij hebben gedaan, pas daarmee op in de toekomst. Clubs kunnen dingen suggereren, maar er zijn veel clubs die ook kunnen worden beschuldigd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl