Zwarts is de held bij ADO Den Haag

ADO knikkert, met enig fortuin, Go Ahead Eagles uit het bekertoernooi

Go Ahead Eagles, de nummer twaalf van de eredivisie, is verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. ADO Den Haag, de nummer dertien van de eerste divisie, bleek in eigen huis met 1-0 te sterk.

De Deventenaren zullen zich nog wel even beklagen over twee niet gegeven strafschoppen, eentje voor en eentje na rust. Maar zonder VAR in dit stadium van het bekertoernooi waren de protesten tevergeefs.

Ook buiten die momenten om was Go Ahead Eagles de bovenliggende partij. Kansen waren echter niet besteed aan onder anderen Philippe Rommens, Rashaan Fernandes en Sylla Sow. Rommens knalde een bal na een scrimmage op de lat.

Markelo en Rommens bij een vrije trap van Go Ahead Eagles

ADO, sinds eind november onder leiding van de 75-jarige Dick Advocaat, kreeg nauwelijks mogelijkheden, maar had twintig minuten voor tijd wel succes. Op aangeven van Amar Catic schoot Joël Zwarts raak: 1-0.

De wedstrijd stond daarmee helemaal op z'n kop. Go Ahead Eagles viel in de slotfase nog met man en macht aan, een opening in de ADO-defensie kon het echter niet vinden.

ADO staat zo voor het eerst sinds 2005 in de kwartfinales van de KNVB-beker. Destijds werd het door Ajax uitgeschakeld (0-2), door doelpunten van Wesley Sneijder en Mauro Rosales.