NOS Voetbal

Uitblinker Branderhorst: 'Zolang Cillessen blijft, is er voor mij geen toekomst bij NEC'

Uitblinker Branderhorst: 'Zolang Jasper blijft, is er voor mij geen toekomst bij NEC'

Liefst 23 reddingen verrichte hij woensdagavond in De Kuip, een record in het Nederlands voetbal. Uiteindelijk was het net niet genoeg om uit te groeien tot de bekerprotagonist van NEC, maar Mattijs Branderhorst gaf tegen Feyenoord wel zijn visitekaartje af.

"Alles leek vanzelf te gaan. Ook al hebben we verloren, ik voel me toch nog een klein beetje de held."

Door de komst van Jasper Cillessen in augustus moest Branderhorst een stapje terugdoen. Hij dacht aan een vertrek, maar bleef toch. Alleen in het eerste competitieduel, met FC Twente, en de bekerwedstrijden tegen Fortuna Sittard, Almere City én Feyenoord stond Branderhorst onder de lat.

Met een aflopend contract lijkt de toekomst van de 29-jarige reservekeeper van NEC straks wél elders te liggen. "Ik ben straks gratis af te halen. Jasper heeft nog een doorlopend contract en is gehaald als eerste keeper. Dat begrijp ik. Maar ik wil ook spelen en als dat hier niet kan, dan moet ik verder gaan kijken. Zolang Jasper blijft, is er voor mij geen toekomst bij NEC."

En hoewel Branderhorst nog altijd een warm gevoel heeft bij de Nijmeegse eredivisionist, kiest hij na het seizoen zeer waarschijnlijk toch eieren voor zijn geld. Tegen Feyenoord heeft hij vermoedelijk zijn laatste duel voor NEC gekeept.

"Klopt, als we ons aan de afspraken houden, dan zou dit weleens mijn laatste wedstrijd geweest kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat er gaat komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl