Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Is Cillessen nou al van NEC? Transfer vertraagd door geschil zaakwaarnemer en Valencia

Jasper Cillessen is in Nijmegen. Sterker nog, hij is in De Goffert. Maar hij staat nog niet onder de lat bij NEC.

Woensdag leek het een kwestie van tijd tot er witte rook zou opstijgen boven Nijmegen, dat de overstap van de Oranje-doelman rond zou komen. De uitnodigingen voor de presentatie waren al verstuurd, maar waar was Cillessen dan?

Valencia en NEC zijn eruit, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen zondag voor de wedstrijd tegen FC Twente. "Onze transferovereenkomst is getekend en klaar." Dat Cillessen nog niet gepresenteerd is, komt door "een geschil tussen Jaspers zaakwaarnemer en Valencia."

Complicaties bij transfer Cillessen naar NEC: 'Geschil tussen zaakwaarnemer en Valencia'

Van Leeuwen vat de minisoap kort samen: "Jasper en zijn zaakwaarnemer dachten ook een akkoord met die club te hebben, maar de voorwaarden zijn onderweg een beetje veranderd." Voor NEC is het nu wachten tot zij het onderling hebben uitgepraat. "Zo is het precies, en dat valt nog niet mee", zegt Van Leeuwen.

"Het blijkt nu weer bekoeld, maar gisteren was Jasper zo kwaad dat hij dacht: dan ga ik terug en dan ga ik mijn tijd uitzitten."

Staat de transfer van de doelman naar NEC dan nu op losse schroeven? Zo ver lijkt het niet. "Tussen Cillessen en NEC is er niks, dus dat gaat goed", zegt Van Leeuwen. Cillessen stond zelfs al op het trainingsveld met het team. "Hij heeft anderhalve training meegedaan, ongeveer."

Branderhorst

Kind van de rekening bij een eventuele komst van Cillessen wordt Mattijs Branderhorst. Zondag tegen FC Twente stond hij nog onder de lat.

"Het was deze week een emotionele rollercoaster", zegt hij. "Woensdag werd ik ingelicht over de situatie en vrijdag kreeg ik te horen dat ik toch ging spelen."

Branderhorst over concurrent Cillessen: 'Zie het ook als kans om mezelf te meten'

Wil Branderhorst nu weg? "Ik heb zeker getwijfeld. Het is iets waarover je nadenkt. Ik ben nog steeds strijdbaar, al is het een grote naam die wordt gehaald. Ik kan mij voorstellen dat je zo'n jongen niet voor de bank haalt."

Toch is hij in staat om om te denken bij de aanstaande transfer van Cillessen. "Ik zie het ook als kans om mezelf te meten met een keeper van het Nederlands elftal en te kijken wat het verschil is tussen ons. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is, dan kan ik mij focussen op de toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl