NOS Nieuws

Verdachte (14) opgepakt voor steekincident Hilversum

De politie heeft zondagochtend een 14-jarige verdachte opgepakt vanwege betrokkenheid bij een steekincident in Hilversum, meldt de politie zondagavond laat op Twitter. Bij het incident raakte vrijdagmiddag een jongen van 14 uit Hilversum gewond.

De verdachte is in verzekering gesteld, zegt de politie. Dat houdt in dat hij vooralsnog maximaal drie dagen vastzit, gedurende het politieonderzoek. Naar verwachting wordt de 14-jarige maandag verhoord.

Het 14-jarige slachtoffer meldde zich vrijdag aan het einde van de middag bij een huisartsenpost met een forse steekwond. Hij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Of de jongen inmiddels weer thuis is, is niet bekendgemaakt.

Meer steekincidenten

Er zijn afgelopen week meerdere steekincidenten gemeld. Behalve in Hilversum ging het mis in onder meer Maastricht en Sittard.

Een week daarvoor werd in Den Haag een 39-jarige snackbareigenaar op straat doodgestoken. Twee meisjes van 15 en 17 en een jongen van 17 jaar zijn verdachten in de zaak.

Messenverbod

Sinds 2017 is op landelijk niveau een toename te zien in geweld door minderjarigen, hoewel volgens het Openbaar Ministerie nog onvoldoende zicht is op messenbezit door jongeren.

Veel burgemeesters pleiten voor een messenverbod voor minderjarigen. Het kabinet werkt aan een wet die de verkoop van bepaalde messen aan jongeren moet verbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl