NOS Nieuws

Honderden mensen herdenken doodgestoken Haagse snackbareigenaar Wei Chen

Honderden mensen hebben in de Haagse buurt Houtwijk meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan snackbareigenaar Wei Chen. De 39-jarige ondernemer werd vorige week vrijdagavond midden op straat doodgestoken. Twee meisjes van 15 en 17 en een jongen van 17 zijn verdachten in de zaak.

Deelnemers hadden witte bloemen en lampionnen bij zich. De tocht begon rond 18.30 uur bij wijkcentrum Bokkefort en eindigde bij de snackbar. In een toespraak werd de vraag opgeworpen waarom Wei Chen slachtoffer is geworden van onredelijk geweld. "Hoe kan het, waarom? Er is geen antwoord te geven op die vragen." Een vertegenwoordiger van de familie bedankte iedereen voor hun komst.

Stille tocht voor doodgestoken snackbareigenaar: 'Hoe het gebeurd is, verschrikkelijk'

De drie verdachten werden in de ochtend na de steekpartij aangehouden. Dinsdag is hun voorarrest met twee weken verlengd. Zij worden verdacht van het op straat slaan en schoppen van de 39-jarige Wei en zijn 41-jarige vrouw. Daarna zouden ze de man met een mes hebben gestoken. Agenten troffen Wei Chen zwaargewond aan, maar konden niets meer doen. Hij overleed ter plekke.

Het steekincident gebeurde in Houtwijk, in het Haagse stadsdeel Loosduinen, waar het slachtoffer en zijn familie een snackbar hebben. Buurtbewoners zijn verbijsterd, zeiden ze deze week tegen de NOS. "Het was een heel lieve man, en zijn gezin ook. Het was altijd druk in de zaak."

De politie kan nog niets vertellen over de toedracht van de steekpartij. De drie minderjarige verdachten zitten de komende anderhalve week nog in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl