Ierlands Tadhg Beirne vangt de bal tijdens de Six Nations-wedstrijd tussen Wales en Ierland

Prestigieuze Six Nations Rugby van start: favoriet Ierland verslaat Wales

De Ierse rugbyers, de grote favoriet voor deze Six Nations Rugby, hebben Wales met 34-10 verslagen in de openingswedstrijd. Het eerste duel van het prestigieuze zeslandentoernooi was binnen dertig minuten al beslist, toen Ierland een voorsprong nam van 27-3.

Wales, dat in 2022 negen van de twaalf tests verloor, bood in de tweede helft beter weerstand. Het lukte de Welshmen om hun enige try te maken via vleugelverdediger Liam Williams, maar de Ierse verdediging was sterk en gaf weinig weg.

Six Nations dit weekend van start: Ierland favoriet voor Championship Trophy

Frankrijk wordt de volgende tegenstander van Ierland op 11 februari, een nu al veelbelovende wedstrijd omdat beide landen de beste teams van de wereldranglijst zijn.

Schotland toch te sterk voor Engeland

In een spannende wedstrijd die lange tijd gelijk opliep, versloeg Schotland in de tweede wedstrijd Engeland met 29-23.

Schotland leidde in de eerste helft tweemaal met een try van Huw Jones en een spectaculaire try van 60 meter van Van der Merwe, die door zes verdedigers sneed. Engeland kwam tijdens de rust met 13-12 op voorsprong met een penalty van Owen Farrell.

Beide landen streden om de winst in een energieke tweede helft, totdat Schotland vier minuten voor tijd een wederom niet te stoppen Van der Merwe in de hoek stuurde en zo de wedstrijd besliste. Zo won Schotland en pakte het bovendien voor de derde keer de Calcutta Cup, de beker die wordt uitgereikt aan de winnaar van de jaarlijkse rugbywedstrijd tussen Engeland en Schotland.

Bekijk hier de samenvatting van Engeland-Schotland, met de prachtige slalom-actie van Van der Merwe.

Rugby-slalom langs zes man: Schotland verslaat Engeland met 29-23