NOS WielrennenAangepast

Pieterse en Van der Poel tonen vorm in Besançon, een week voor de WK

Mathieu van der Poel en Puck Pieterse hebben bij de laatste wereldbekerwedstrijd in Besançon laten zien in uitstekende vorm te verkeren voor de WK veldrijden, die volgende week in Hoogerheide worden gehouden.

Beiden waren in Frankrijk een klasse apart.

Van der Poel kijkt even kat uit de boom en wint dan overtuigend in Besançon

Van der Poel hield zich bij de mannen aanvankelijk rustig en keek drie rondes lang de kat uit de boom. In de vierde ronde gaf de Nederlander alsnog gas en liet hij iedereen zijn hielen zien.

De Belg Laurens Sweeck, die het wereldbekerklassement op zijn naam schreef, werd op 49 seconden tweede. Joris Nieuwenhuis werd vlak daarachter derde.

Van Aert deed niet mee

Wout van Aert was niet van de partij in Besançon: de Belg reed zaterdag de cross om de XO2-trofee in het Belgische Hamme en won daar met overmacht. Hij en Van der Poel treffen elkaar volgende week zondag om 15.00 uur bij de WK in Hoogerheide.

"Het was zwaar om meteen vanuit de start het verschil te maken", keek Van der Poel terug. "Ik heb bewust gewacht, maar wist wel dat het op dit snelle parcours het beste was om alleen voorop te komen. Zo had ik een grote groep achter me, waarin ze naar elkaar gingen kijken. Toen ik eenmaal een voorsprong had, ben ik in mijn eigen tempo verder gegaan."

Pieterse superieur na kettingproblemen

Bij de vrouwen keek Pieterse vlak na de start door kettingproblemen al tegen een fikse achterstand aan. De Nederlands kampioene dichtte echter vlot het gat van 23 seconden, ging er na de tweede ronde vandoor en keek nooit meer achterom.

Op 37 seconden werd Annemarie Worst tweede.

Pieterse ondanks kettingproblemen superieur in Besançon, een week voor WK

Bij de vrouwen ontbraken wereldbekerwinnares Fem van Empel, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, die eveneens de voorkeur gaven aan de X2O-trofee in Hamme. Daar liet Van Empel met een overtuigende zege zien dat ze klaar is voor de WK.

Pieterse wilde iets laten zien

"Na de overwinning van Fem in Hamme wilde ik ook graag even laten zien wat ik waard ben", vertelde Pieterse na haar achtste overwinning van het seizoen.

Haar vastgelopen ketting was geen groot probleem: "Ik zag dat er vooraan een vrij grote groep reed. Het kostte wel wat energie, maar ik was snel terug voorin. Ik kon even herstellen en besloot daarna solo verder te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl