Fem van Empel
NOS Wielrennen

Van Empel en Van Aert oppermachtig in België, week voor WK veldrijden

Fem van Empel heeft in Hamme laten zien dat ze klaar is voor de WK veldrijden van volgende week in Hoogerheide. De 20-jarige Nederlandse schreef met overmacht de cross om de X2O-trofee in de Belgische plaats op haar naam.

Shirin van Anrooij kwam op 1 minuut en 14 seconden van Van Empel als tweede over de finish, Ceylin del Carmen Alvarado werd derde en Lucinda Brand vierde.

"De knie is nog steeds niet 100 procent, ik probeer 'm iedere dag te verzorgen", zei Van Empel voor de cross in Hamme tegen Sporza. "Ik voel bij iedere beweging een stekende pijn in de knieschijf. Lastig, maar je leert ermee omgaan. Nog twee wedstrijden, dan is het tijd om de knie rust te geven."

Trainingsstage in Spanje

De Nederlandse bleef na haar zege in Benidorm voor een trainingsstage in Spanje en keerde vrijdag terug naar huis. "Ik was nog wel wat vermoeid van die stage. Ik voelde me niet 'super-super'. Maar het was wel genoeg om hier te winnen", aldus Van Empel.

Haar grootste rivale voor de wereldtitel, Puck Pieterse, ontbrak in Hamme. Pieterse rijdt zondag de wereldbekerwedstrijd in de Franse stad Besançon. Van Anrooij komt op het WK uit in de beloftencategorie.

"In principe heb ik dit seizoen al mijn doelen behaald", zei Van Empel, de succesvolste veldrijdster van deze winter. "Er is ontzettend veel op me af gekomen, ik moest er iedere week weer staan. Volgende week is het WK een dag apart. Ik ga er alles aan doen om er dan ook te staan. Ik ga zo relaxed mogelijk naar Hoogerheide."

Wout van Aert oppermachtig

Wout van Aert won met overmacht in Hamme. De Belg van Jumbo-Visma kwam na negen ronden solo aan met ruime voorsprong op zijn landgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Van Aert versnelde aan het einde van de tweede ronde en had een ronde later al 25 seconden voorsprong op Pim Ronhaar en de Belgen Vanthourenhout en Iserbyt. Van Aert deed het op het einde rustig aan en finishte met 46 seconden marge op Iserbyt.

Ronhaar eindigde als vierde. Lars van der Haar kwam als vijfde over de streep en liep achterstand op Iserbyt op in het klassement om de X2O-trofee.

Mathieu van der Poel en de Britse wereldkampioen Tom Pidcock stonden niet aan de start in Hamme.

Van der Poel start zondag in de wereldbekerwedstrijd in de Franse stad Besançon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl